Sport

Cicipas priznao svetu: Novače, najveći si koji je ikada držao teniski reket

Grčki teniser Stefanos Cicipas rekao je ono što mnogi u svetskom tenisu misle - nema većeg u istoriji od jednog Beograđanina
Cicipas priznao svetu: Novače, najveći si koji je ikada držao teniski reketGetty © Lintao Zhang / Staff

Novak Đoković je osvojio Australijan open, po deseti put u karijeri, pošto je u velikom finalu u Melburnu uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) i tako stigne do 22. grend slem titule u karijeri.

Izjednačio je time rekord Rafaela Nadala, ali će od ponedeljka biti i ponovo najbolji teniser sveta. Sve to navelo je grčkog tenisera da "skine kapu" Srbinu i jasno mu poruči da je baš on najbolji igrač u istoriji tenisa.

Cicipas je bio razočaran što je i drugi put izgubio u grend slem finalu baš od Đokovića, ali je na vrlo emotivan način čestitao Novaku na pobedi.

"Novače, ne znam šta da ti kažem. Ovo što si ti uradio i ostvario do sada, govori samo za sebe. Takva podršku koju imaš, sa tribina i porodice, je neverovatna, divim se svemu onome što si uradio."

"Najveći si koji je ikada držao teniski reket u istoriji ovog sporta. Hvala ti što guraš naš sport, što svakog svog protivnika guraš do maksimuma. Nije lako izgubiti još jedno finale, ali uvek sam željan da se vratim nazad na teren", rekao je Stefanos Cicipas na ceremoniji dodele pehara.

Nije time uspeo Grk da stigne do prvog grend slema i prvog mesta na ATP listi. Od ponedeljka će on biti treći teniser sveta.

image