Novak: Najveća pobeda u karijeri, Stefanos i ja smo dokaz da se snovi ostvaruju

Novak Đoković je nakon osvajanja titule na Australijan openu, izjavio je da je u Melburnu ostvario najveću pobedu u karijeri, uzevši u obzir sve okolnosti. Srpski teniser dodao je da svaki mladi teniser mora da sanja veliko i da radi, veruje i daje sve od sebe kako bi taj san ispunio

Spektakularno finale i pobeda nad Cicipasom, donelo je Novaku 10. titulu na Australijan openu i povratak na prvo mesto na ATP listi.

Nakon osvojenog 22. grend slem trofeja u karijeri, Novak je bio izuzetno emotivan.

Srpski teniser pre svega se zahvalio Stefanosu Cicipasu, za kojeg smatra da će biti učesnik mnogo finala na grend slemovima.

"Pre svega moram da kažem da sam dirnut rečima Cicipasa, hvala mu na svom poštovanju i lepim rečima, ja to cenim. Mislim da se obojica slažemo da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Ja priznajem tvoj trud, napor i turnir kakav si imao. Nisi imao previše sreće, ali mnogo vremena je pred tobom, siguran sam da ćeš igrati još mnogo finala", prvi su utisci Đokovića nakon meča.

Novak se dotakao i činjenice da su finale Australijan opena igrali teniseri iz Srbije i Grčke, malih zemalja u kojima nije bilo lako odrastati.

"Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivijih momaka na turu, interesantna si osoba i voleo bih da iskomentarišem nešto za Grčku i Srbiju, u pitanju su dve male zemlje, bez velike teniske tradicije, bez igrača na kojih smo mogli da se ugledamo, igrača na najvećim teniskim visinama. Zato poruka za bilo kog mladog tenisera, bilo gde na svetu, koji sanja da bude ovde gde smo Stefanos i ja, jeste da sanjaju veliko, sve je moguće, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove. Ja baš mislim da što ste u većem minusu, što imate lošije detinjstvo, imate više izazova da postanete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dopustite da iko oduzme vaš san, zalivajte ga, jer možete da uspete."

Đoković je izrazio ogromnu zahvalnost svom timu i porodici.

"Kakvo je ovo putovanje bilo za moj tim, porodicu i mene. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da me svi tolerišu, moje najgore strane i zahvalan sam na ljubav, podršci i poštovanju. Gorane, ne znam da li ćeš mi ikada oprostiti", našalio se Novak na račun svog trenera Ivaniševića.

Za kraj, Đoković je izjavio da je ova pobeda bila najveća u njegovoj karijeri.

"Ovo je bio najizazovniji turnir koji sam ikada igrao u životu. Nisam igrao prošle godine, vratio sam se ove i želim da se zahvalim svim ljudima koji su učinili da se osetim dobrodošlim, da se osetim lagodno u Australiji. Postoji razlog zašto ovde igram najbolji tenis, ispred legendarnog Roda Lejvera, moram da se zahvalim što je ovde. Pokušavam da se uštinem i živim kroz ovakve trenutke. Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u prethodnom periodu, i zato je ovo najveća pobeda u mom životu, uzevši sve okolnosti", izjavio je srpski teniser.