Sport

Teniski svet očaran Novakom, Kirjos poentirao: Stvorili smo monstruma, rekao sam vam!

Teniski svet se klanja Novaku Đokoviću, osvajaču 22 grend slem trofeja
Teniski svet očaran Novakom, Kirjos poentirao: Stvorili smo monstruma, rekao sam vam!Getty © Darrian Traynor / Stringer

Stigao je Novak Đoković do 22. grend slem titule u karijeri, pošto je u nedelju osvojio svoj deseti trofej na Australijan openu. Pobeda protiv Stefanosa Cicipasa je bila žestoka po Novaka, koji je kao nikada pre bio emotivan, plačući u zagrljaju majke Dijane i brata Marka.

No, novi-stari svetski broj jedan dobio je i lepe reči od Stefanosa Cicipasa, koji mu je poručio da je on najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali mnogo čestitki pristiglo je Srbinu i na društvenim mrežama.

Među prvima koji su čestitali Novaku bio je Nik Kirjos, Australijanac koji je prošle godine bio jedan od retkih koji ga je branio u trenucima kada je čitav svet bio protiv njega, a Australija činila sve što je u njihovoj moći da ga deportuju iz te zemlje.

"Haha, rekao sam vam. Stvorili smo monstruma. Svaka čast Novače. Sedeo sam na mojoj sofi i uživao u celokupnom šouu. Upijaj sada sve", napisao je Kirjos na svom Tviter profilu. Usledile su čestitke i drugih, poput Huana Martina del Potra, koji je Srbinu na srpskom poručio "Idemo Nole".

Tunišanka Ons Žaber je takođe imala reči hvale. "Čestitke Novače, ti si istinska inspiracija", bile su njene reči uz emotikon srca iznad video snimka na kom su se videle Đokovićeve emocije tokom proslave velike pobede.

"Ne mogu da se setim kada sam poslednji put bio srećan zbog nekoga što je pobedio u teniskom meču. Tako zasluženo Novače", napisao je Kanađanin Vasek Pospišil, Đokovićev prijatelj i suosnivače unije tenisera PTPA.

image