Sport

Fešta zbog Novaka, ovako Srbi slave u Melburnu - igrali kolo i doveli trubače

Veliko slavlje ispred "Rod Lejver arene" nakon još jednog istorijskog trijumfa Novaka Đokovića
Fešta zbog Novaka, ovako Srbi slave u Melburnu - igrali kolo i doveli trubačeGetty © Darrian Traynor / Stringer

Osvojio je Novak Đoković Australijan open i po deseti put u karijeri i tako stigao do 22. grend slema u karijeri. Izjednačio se sa Rafaelom Nadalom na večnoj listi najboljih grend slem šampiona, a od ponedeljka će ponovo biti i najbolji teniser sveta.

Srpski teniser je istakao da je ovo verovatno najveća pobeda u njegovoj karijeri, imajući u vidu da se dogodila samo godinu dana nakon deportacije iz Australije. Stefanos Cicipas je njemu poručio da je upravo on najveći teniser u istoriji, dok su sve to srpski navijači u Melburnu umeli da proslave.

Kako je zabeležio RT Balkan na licu mesta, odmah nakon pobede Đokovića, ispred "Rod Lejver arene" počela je velika fešta i slavlje zbog istorijskog podviga. Dok je Novak u suzama slavio pobedu, nikad emotivniji, navijači su rešili da rašire srpske zastave, brojne transparente, ali i da zaigraju kolo.

Đoković je tokom čitavog meča ispred poprišta finalnog susreta imao ogromnu podršku, bezmalo dve trećine navijača bili su fanovi sa srpskim zastavama, koji su zdušno pratili dešavanja na video bimu. Kako je Novak iskoristio meč loptu, tako je i slavlje moglo da počne, a na fotografijama tokom slavlja su se mogle videti i trube.

Pogledajte kakva je atmsofera u Melburn parku nakon pobede Novaka Đokovića.

image