Sport

"Novak je sve luđi, 97% igrača bi odustalo od Australijan opena sa onakvom povredom"

Goran Ivanišević je govorio o velikom uspehu Novaka Đokovića u Melburnu, istakavši da je on "sa druge planete"
"Novak je sve luđi, 97% igrača bi odustalo od Australijan opena sa onakvom povredom"© Eurosport / screenshot

Novak Đoković je savladao Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena, čime je stigao do desetog trofeja u Melburnu, ali i ukupno 22. grend slema u karijeri. Neverovatan podvig, samo 12 meseci nakon deportacije iz Australije, ostavio je mnoge u šoku.

Cicipas je poručio da je Đoković najveći teniser svih vremena, Nik Kirjos je pričao da je postao "monstrum", a njegov trener Goran Ivanišević je na konferenciji za medije imao štošta da kaže o trijumfu njegovog pulena.

"On je sa druge planete, njegov mozak radi drugačije. Radimo četiri godine, ali i dalje mi je nekad čudno kako njegov mozak radi. Nisam ovo očekivao. Mislim da 97 odsto igrača, kada bi dobili takav snimak povrede kao ono, otišli bi direktno kod sudije u kancelariju (da predaju meč, prim. aut). Ali ne i on, on je od neke druge sorte", počeo je Goran Ivanišević, ističući sa čime se sve Đoković borio tokom turnira u Melburnu.

"Ovo je neverovatan podvig. Novak postaje sve luđi i luđi, na pozitivan način. Nema kraja tom ludilu njegovom. Neverovatan je čovek, ne znam kako to da opišem. Mislio sam da sam video sve od njega, a onda se desi nešto ovakvo."

Ivanišević je opisao i kako je raditi sa Đokovićem, komentarišući i kako se osećao kada mu je Novak tokom čitavog susreta nešto zamerao.

"Raditi s Novakom je kao trenirati Real Madrid, pritisak je uvek tu. I ja sam bio malo lud kad sam igrao. Razumem kako se oseća, kakve emocije prolazi u finalu grend slema. Ne smeta mi to. Ali moraš da pobediš, u suprotnom ćemo imati problem. U njegovom teniskom životu, lepo je biti u finalu, ali samo grend slemovi se broje i samo rekordi se broje. Ali to je izazov."

Đoković se sada izjednačio sa Nadalom sa po 22 grend slem titule i na Rolan Garosu će njih dvojica jurišati na rekordni 23 trofej.

"Pre sedam ili osam godina sam rekao da će Novak i Rafa osvojiti više grend slemova od Rodžera (Federera). Radujem se Rolan Garosu, nadam se da će obojica biti super zdravi pa ćemo videti. Biće tu i mlađi momci koji će pokušati da nešto urade. Ovo je sada borba Španije protiv Srbije, kao u rukometu. Rezultat je 22:22 i sad će biti zanimljivo", poručio je Ivanišević.

image