Sport

Srbija ostaje bez još jednog bisera, Kerkez izabrao Mađarsku

Talentovani fudbaler Miloš Kerkez, odabrao je da nastupa za fudbalsku reprezentaciju Mađarske i očekuje se da bi mogao da debituje već u meču te selekcije protiv Nemačke u Ligi nacija.

Nakon sage sa Lazarom Samardžićem, koji se najverovatnije opredelio da umesto Srbije, nastupa za Nemačku, još jedan fudbaler nije se odlučio da brani  dres „orlova”.

U pitanju je Miloš Kerkez, veoma talentovani 18-godišnji fudbaler AZ Alkmara.

Kerkez je rođen u Vrbasu, gde je kao omladinac napravio prve fudbalske korake.

Sa samo 11 godina, odlazi put Beča, gde je igrao za mladi tim Rapida, a potom ga put vodi u Mađarsku.

Pre dve godine upisao je debitantsku seniorsku sezonu u dresu Đera.

Njegov talenat ubrzo su primetili ljudi iz Milana, na čelu sa Paolom Maldinijem, koji su ga ubedili da dođe u njihov omladinski pogon.

Nakon godinu dana profilisanja u Milanu, talentovani fudbaler odlučio se za transfer u AZ Alkmar, koji je za njegove usluge izdvojio dva miliona evra.

Levi bek se već dokazao u holandskom fudbalu, pošto je, iako 18-godišnjak, već odigrao 15 mečeva u svim takmičenjima za AZ.

Kerkez je 2020. godine upisao debi u kadetskoj selekciji reprezentacije Mađarske, da bi godinu dana kasnije igrao i za U21 tim te zemlje.

Uprkos želji Fudbalskog saveza Srbije da momak rođen u Vrbasu zaigra za „orlove”, kao i pregovorima sa mladim fudbalerom i njegovom porodicom, Kerkez je odlučio da će ipak nastupati za Mađarsku seniorsku reprezentaciju.

Priliku za debitantski nastup ima već u petak, kada Mađari gostuju u Lajpcigu, gde će igrati protiv Nemačke u Ligi nacija.

image