Sport

Ukrajinac se pozdravio sa Rusom, pa tražio oproštaj: Bilo bi bolje izbegavati ih, ali...

Situacija sa jedne fudbalske utakmice u Francuskoj brzo je postala viralna, a reprezentativac Ukrajine Ruslan Malinovski osetio je potrebu da se izvini putem društvenih mreža
Ukrajinac se pozdravio sa Rusom, pa tražio oproštaj: Bilo bi bolje izbegavati ih, ali...© Twitter / screenshot / @VHarets

Jedan detalj sa utakmice Olimpika iz Marseja i Monaka u okviru šampionata Francuske privukao je daleko više pažnje od konačnog rezultata (1:1).

Na tom meču, došlo je do pozdrava između fudbalera dva tima, Ruslana Malinovskog i Aleksandra Golovina, reprezentativaca Ukrajine i Rusije, zbog čega se fudbaler Marseja kasnije izvinjavao svojim sunarodnicima.

Po završetku utakmice, kako to obično biva, došlo je do pozdrava igrača dva tima, a kada se pojavio snimak na kom se Malinovski pozdravio sa Golovinom, sve je rezultiralo u burnim reakcijama na društvenim mrežama.

Ukrajinci su bili šokirani da se jedan njihov sportista najnormalnije pozdravio sa ruskim sportistom, a sve zbog aktuelnog rata koji traje u Ukrajini. No, Malinovski je brzo morao da reaguje na društvenim mrežama i traži oproštaj javnosti.

"Želim da se izvinim zbog reakcije na potez igrača Monaka. Razumem da bi bilo bolje izbegavati ruske sportiste, ali tako se desilo da mi je prišao i pozdravio se. Posle utakmice, svi igrači se rukuju i ja sam to uradio automatski", počeo je Malinovski svoje obrazloženje.

"Razumem koliko je ovaj trenutak bitan za vas, ali uvrede i mržnja za ovu grešku ne mogu da se mere sa onim što smo radili i radimo za Ukrajince i Ukrajinu od početka rata. To me dovodi do sumnji u vašz iskrenost kada mi šaljete poruke podrške. U individualnom sportu, nikada ne bih izašao da igram protiv ruskog sportiste, jer u potpunosti podržavam eliminaciju Rusa iz međunarodnih takmičenja", napisao je Malinovski u objavi na svom Instagram profilu.

Sa druge strane, reprezentativac Rusije Aleksandar Golovin nije do sada komentarisao ovu situaciju.

image