Sport

Kampacu nema ravnog - Zvezdin Argentinac igrač meseca u ABA ligi

Iako i dalje ne može da nastupa za crveno-bele u Evroligi, u regionalnom takmičenju dominira
Kampacu nema ravnog - Zvezdin Argentinac igrač meseca u ABA ligi© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) ABA lige u januaru, objavljeno je na zvaničnom sajtu regionalne lige.

Argentinac je prosečno beležio 14 poena, sedam asistencija, tri skoka i tri ukradene lopte tokom pet utakmica, pa je svojim fenomenalnim partijama zaslužio laskavo priznanje.

"Trudim se da svaku utakmicu odigram što bolje. Trudim se da naporno radim svaki dan, tako da sam spreman kada dođe vikend. Saigrači i glavni treneri mi mnogo pomažu u adaptaciji, tako da mi mnogo olakšavaju posao na svakoj utakmici, svakom treningu, svakodnevnom", počeo je Kampaco u izjavi za sajt ABA lige.

"Veoma je teško pobediti posebno na gostovanju u ligi. Ima dosta teških timova, koji igraju i u Evroligi i Evrokupu, sa dosta talentovanih igrača. Postoje timovi sa nekoliko sjajnih strelaca i koji su navikli da se bore. Ima mnogo fizičkih timova koji su odlični u odbrani i to mi se sviđa. Liga je zaista takmičarska i uvek možete da napredujete posle svake sledeće utakmice. Volim da igram u ovoj ligi, zaista uživam i učim kroz proces", rekao je argentinski košarkaš.

Crvene zvezda je trenutno druga na tabeli regionalne lige sa 15 pobeda i jednim porazom.

image