Sport

Đoković doveo Evropu na prag pobede, oduševljeni Federer mu bio vodonoša

Švajcarac je, pored uloge trenera, bio i vodonoša, pa je Novaku donosio flašice kada je bilo potrebe.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zablistao je u subotu na Lejver kupu i doneo timu Evrope dve važne pobede, kojom su se plavi približili ukupnom trijumfu. Đoković je trijumfovao i u singlu i u dublu, a na njegove fantastične poteze nije ostao imun ni Rodžer Federer.

Novak je otvorio program duelom protiv Frensisa Tijafoa u kojem je pokazao da pauza od dva meseca nije ostavila apsolutno nikakvog traga.

Sedmi igrač sveta od prvog do poslednjeg poena plesao je na terenu, počistio Amerikanca rezultatom 6:1, 6:3 i doneo prednost Evropljanima.

U jednom trenutku, prilikom promene strana, sedeo je na klupi kada mu je prišao Federer koji je imao samo reči hvale za srpskog asa.

„Au, savršeno je, posebno sa osnovne linije. Takva kontrola, neverovatno je posle toliko meseci“, fascinirano je Federer pričao na čemu se Đoković zahvalio.

Švajcarac je, pored uloge trenera, bio i vodonoša, pa je Novaku donosio flašice kada je bilo potrebe.

Nakon što je brzo završio posao u prvom meču od titule na Vimbldonu u julu, Đoković je izašao na teren i u dublu, a partner mu je bio Mateo Beretini. Srbin i Italijan savladali su Aleksa de Minora i Džeka Soka sa 7:5, 6:2, za velikih 8-4 u ukupnom skoru.

Tim Evrope sada ima još dva koraka do pehara, a osvajač 20 grend slemova se osvrnuo i na magično veče u petak, kada se njegov veliki rival oprostio od aktivnog igranja tenisa.

„Hvala svima što ste večeras došli, mnogo nam znači. Nisam igrao par meseci, poslednji meč je bio u blizini ove dvorane u finalu Vimbldona. Moram da kažem, poprilično solidan meč sa moje strane... Dobro sam video loptu, nisam mnogo toga uradio loše i sa riternom ne mogu da budem sa povratkom na Tur“, rekao je Đoković.

„Pobeda je i za tim nakon veoma emotivnog jučerašnjeg dana. Nije bilo lako 'restartovati' se. Drago mi je zbog dobre partije i toga što sam timu doneo dva poena“, zaključio je Novak.

image