Sport

Holand mogao da bira klub u koji će preći, a iz dva razloga izabrao Mančester siti

Agent norveškog fudbalera se oglasila o letošnjem transferu sjajnog golgetera
Holand mogao da bira klub u koji će preći, a iz dva razloga izabrao Mančester sitiGetty © Michael Regan / Staff

Norveški fudbalski reprezentativac Erling Holand odlučio je iz ličnih i profesionalnih razloga da nastavi karijeru u Mančester sitiju, izjavila je menadžerka igrača Rafaela Pimienta, prenosi španski "As".

Holand je prošle godine iz Borusije Dortmund prešao u Mančester siti. Španski mediji podsećaju da je norveški napadač mogao da bira ekipu u kojoj će da nastavi igračku karijeru, ali se odlučio za Mančester siti, koji je Borusiji platio obeštećenje od 60.000.000 evra.

"Holand dolazi iz fudbalske porodice. Njegov otac je igrao za Mančester siti, postoje fotografije Erlinga koji je kao dete nosio taj dres. Mislim da je iz ličnih razloga odlučio da pređe u Mančester siti. Takođe, mislim da je iz profesionalnih razloga želeo da iskusi Premijer ligu", izjavila je Pimienta.

Erlingov otac Alfi Holand igrao je za Mančester siti od 2000. do 2003. godine. Erling ima ugovor sa "građanima" do juna 2027. godine.

Holand (22) je ove sezone odigrao 27 utakmica i postigao je 31 gol u svim takmičenjima, pokazavši već za pola godine da je bio "pun pogodak" Mančester sitija.

image