Sport

Igrao s Džordanom, a kaže da je Jokić MVP: Niko drugi nego on, razbijao nas je

Trener Golden Stejta Stiv Ker poslao je jasnu poruku o kvalitetima srpskog centra
Igrao s Džordanom, a kaže da je Jokić MVP: Niko drugi nego on, razbijao nas je© AP Photo/David Zalubowski

U noći između četvrtka i petka, Nikola Jokić je nastavio sa svojom dominacijom u NBA ligi. Ostvario je 93. "tripl-dabl" učinak u karijeri i bio presudan u velikoj pobedi Denvera protiv Golden Stejta.

A nakon meča u kom je Jokić imao 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, trener Voriorsa Stiv Ker imao je velike pohvale na račun Srbina.

Legendarni košarkaš koji je dugo delio svlačionicu sa Majklom Džordanom u Čikago Bulsima, a sada je već odavno trener Stefu Kariju u Golden Stejtu, ume da prepozna neverovatan kvalitet kada ga vidi.

"Jokić je dobar u svemu. Sve se promenilo u trećoj četvrtini kada nas je razbijao loptama koje su sekle našu odbranu. Bukvalno svaki put kad ima loptu, svi su pretnja. Moraš da angažuješ celu odbranu, otvara celu odbranu uprkos blokovima. Niko drugi, Jokić je MVP", rekao je Ker na konferenciji za medije nakon poraza od Denvera.

Ove sezone Jokić u proseku beleži "tripl-dabl" sa 25,1 poena, 11,1 skokova i tačno 10 asistencija po meču. Zbog toga je prema mišljenju mnogih glavni favorit da i treću sezonu zaredom bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

image