Barselonina surova dominacija protiv Sevilje za +8 na liderskoj poziciji

Fudbaleri Barselone ubedljivo su sa 3:0 na svom stadionu savladali ekipu Sevilje u derbi meču 20. kola La Lige

Iskoristila je Barselona kiks Real Madrida protiv Majorke, pošto je na više nego dominantan način savladala Sevilju.

Ćavijev tim je sa 3:0 savladao protivnike iz Andaluzije i tako osigurao prvo mesto na tabeli, sa osam bodova prednosti u odnosu na "kraljevski klub".

Sevilja se ne nalazi u najboljoj formi i to je katalonski tim znao da iskoristi i kazni.

Od prvog do poslednjeg minuta meča Barsa je bila znatno bolji, direktniji i opasniji tim, tim koji ima znatno više loptu u nogama, kao i šuteva prema golu rivala.

U prvom poluvremenu nije bilo gola i to samo zato što su golman Jasin Bunu i srpski fudbaler Nemanja Gudelj uspeli nekako da sačuvaju svoju mrežu kod pokušaja Levandovskog.

Nije Barselona odstupala od svog načina igre, već je nastavila da pojačava na protivničkoj polovini i bilo je pitanja kada će probiti bedem Sevilje.

To se desilo u 58. minutu, kada je nakon izgrađene akcije, Kesi proigrao Albu, a levi bek iz prve matirao golmana gostiju i doneo Barsi prednost.

Postignut gol olakšao je posao domaćim fudbalerima, pošto se Sevilja morala više otvoriti, što je ostavilo prostora na njihovoj polovini.

Igrao se 70. minut kada je De Jong dugom loptom proigrao Rafinju, a Brazilac maestralno asistirao do Gavija, koji je pogodio nebranjenu mrežu za 2:0.

Devet minuta kasnije, Rafinja odličnu partiju kruniše sopstvenim pogotkom, a ponovo nakon što je De Jong pronašao rupu iza leđa odbrane gostiju.

Alba je zavrnuo loptu u peterac rivala, a tamo Rafinja iz prve postiže mat za ubedljivih 3:0.