Sport

Veliki skandal u Engleskoj - Siti optužen za finansijske malverzacije, preti im oduzimanje bodova

Engleska fudbalska Premijer liga optužila je Mančester siti za kršenje pravila finansijskog fer-pleja posle četvorogodišnje istrage
Veliki skandal u Engleskoj - Siti optužen za finansijske malverzacije, preti im oduzimanje bodovaGetty © Alex Livesey

Velika prašina podigla se i u engleskom fudbalu, u slučaju kršenja finansijskog fer-pleja Mančester sitija.

"Građani" se terete za finansijske prekršaje od sezone 2009/2010. do sezone 2017/2018.

Optužba protiv engleskog kluba se odnosi na više tačaka, a ako Premijer liga dokaže krivicu Mančester sitiju preti oduzimanje bodova, kao i novčana kazna.

Mančester siti se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova manje od prvoplasiranog Arsenala.

Britanski "Tajms" navodi da je rukovodstvo Mančester sitija imalo dogovor sa sponzorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a engleski klub je dobijao novac od kompanija, koje ne postoje.

"Tajms" podseća da je jedna kompanija koja se navodno bavi prometom kripto valuta, godinama bila sponzor Mančester sitija.

Međutim, britanski list tvrdi da se ispostavilo da ova kompanija nema nijednog zaposlenog, već je izgleda bila samo paravan za pomoć Mančester sitiju.

Rukovodstvo Mančester sitija se još nije oglasilo povodom ovih informacija.

Nedavno je Juventusu oduzeto 15 bodova u Seriji A, nakon što je istraga koju je sproveo fudbalski savez Italije, ustanovio finansijske malverzacije u poslovanju "stare dame".

image