Sport

Šljivić i Milošević među 60 najvećih svetskih fudbalskih talenata u izboru „Gardijana“

Srpski fudbaleri Jovan Šljivić i Jovan Milošević, našli su se na listi od 60 najboljih svetskih fudbalskih talenata, prema izboru britanskog portala „Gardijan“.
Šljivić i Milošević među 60 najvećih svetskih fudbalskih talenata u izboru „Gardijana“© RT Balkan

Svake godine, britanski list objavi spisak najtalentovanijih mladih igrača.

Ovaj put u obzir su uzimali fudbalere rođene 2005. godine, a na listi najtalentovanijih našla su se dvojica srpskih fudbalera.

Jedan je Jovan Milošević, napadač Vojvodine, za kojeg su napisali da ga krase fizičke predispozicije, kao i sposobnost da postigne gol.

„Na prvi pogled, on je čista 'devetka'. Ali njegova tehnika, kontrola lopte i kretnje bez nje, kako u napadu, tako i prilikom presinga na protivnika, čine ga raznovrsnim, modernim, kompletnim napadačem“, naveli su iz „Gardijana“.

Milošević je bio najbolji strelac Evropskog prvenstva za fudbalere do 17 godina, kada je postigao pet pogodaka na turniru na kojem je Srbija zaustavljena u polufinalu.

Pored Miloševića, na spisku se našao i Jovan Šljivić.

Šljivić je fudbaler Crvene zvezde, a prve seniorske minute u karijeri pravi na pozajmici u Grafičaru.

Mladi kreativni fudbaler je na startu sezone prikazao vrhunske partije u Prvoj ligi Srbije, pošto je postigao tri pogotka u pet nastupa u dresu tima sa Senjaka.

„Srbija ima nekoliko vrhunskih talenata u ovoj generaciji i teško je reći koji ima najveće šanse da uspe. Šljivić možda nije najsigurniji među njima, ali je možda najuzbudljiviji, ističe se tehnikom i kreativnošću“, piše u tekstu.

„Jedan od najmlađih u timu koji se plasirao u polufinale EP do 17 godina, počeo je da pravi karijeru u seniorskom fudbalu, postigao je tri gola u prvih pet nastupa na pozajmici u Grafičaru, filijali Crvene zvezde koja igra u Prvoj ligi Srbije“, navode analitičari „Gardijana“.

image