Demirel kroz suze posle zemljotresa u Turskoj: Pomozite nam!

Legendarni golman Fenerbahčea i nekadašnji prvi čuvar mreže turske reprezentacije Volan Demirel, apelovao je za pomoć turskom gradu Hataju, koji je prethodne noći stradao u razornom zemljotresu

Demirel, koji je trener Hatajspora, kroz suze je preko društvenih mreža molio za pomoć jer je situacija u gradu i regiji očajna.

"Sutuacije je ovde veoma loša. Neki prijatelji su uspeli da se izvuku ispod ruševina, ali je i dalje veliki broj ljudi zarobljeno ispod srušenih zgrada. Hataj je u teškom položaju. Nemamo dovoljno bolnica, ambulatnih kola, nemamo dovoljno pomoći...potrebna nam je pomoć što je moguće pre. Sve je tako loše, nešto mora da se uradi, molim vas", apelovao je kroz suze Demirel.

Troje članova njegovog kluba se i dalje vodi kao nestalo, reprezentativac Gane i bivši fudbaler Čelsija i Njukasla, Kristija Atsu, njegov saigrač Onur Ergun i sportski direktor kluba Taner Savut.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni Rihterove skale pogodio je Tursku i Siriju, iz minuta u minut stižu informacije o sve većem boju žrtava i povređenih, ali i nestalih.

Seizmeolozi javljaju da je u centralnom delu Turske u 11.24 časova zabeležen novi zemljotres magnitude 7,8 stepeni Rihterove skale. U centralnoj Turskoj dogodio se još jedan zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale, samo 12 minuta nakon prethodnog potresa.

Novi potresi osetili su se i u Damasku, Latakiji i još nekoliko provincija Sirije, javlja agencija SANA.

Mediji javljaju da je, prema najnovijim informacijama, u dve države poginulo više od 2.300 ljudi, više o zemljotresu pročitajte OVDE.