Sport

Ivanović pred Makabi: Znamo šta nas čeka, moramo da odgovorimo

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović pred utakmicu Evrolige sa Makabijem, izjavio je da zna šta čeka srpski tim na gostovanju u Tel Avivu
Ivanović pred Makabi: Znamo šta nas čeka, moramo da odgovorimo© ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli u četvrtak gostuju kod Makabija u Izraelu u okviru 24. kola Evrolige.

Trener srpske ekipe  Duško Ivanović izjavio je da zna šta očekuje njegove izabranike.

"Makabi je izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju jako dobro u tranziciji. Naročito kući veoma agresivno, naročito u prvoj četvrtini. Moraćemo da znamo tamo da igramo, na taj način. Biće mnogo kontakata i moraćemo da odgovorimo na to", rekao je Ivanović.

Crnogorski stručanjk dodao je da protivnik svaki put dobro otvori meč.

"Puno ekipa kad igra u Tel Avivu u prvoj četvrtini imaju problem. Igraju na izuzetno agresivan način i ako nisi spreman za to onda steknu veliku prednost. Videćemo, znamo šta nas čeka", dodao je Ivanović.

Trener Crvene zvezde potvrdio je da će Hasan Martin biti jedan od 14 igrača koji će putovati sa ekipom u Izrael.

Tako će tim sa Malog Kalemegdana na raspolagaanju imate sve sem Fakunda Kampaca.

Jedan od lidera ekipe Makabija je nekadašnji košarkaš Crvne zvezde Lorenco Braun, čiji nastup na meču u četvrtak je upitan.

"Sigurno je da je jedan od glavnih igrača, ako ne bi igrao bilo bi malo lakše. Ipak, oni su sada pobedili Valensiju u gostima, tako da se može i bez njega", zaključio je Ivanović.

Crvnea zvezda u 23 odigrane utakmice u dosadašnjem toku sezone ima odnos od 10 pobeda i 13 poraza i bez trijumfa je na četiri uzastopne utakmice.

Makabi je na 12 pobeda i 11 poraza.

image