Da li je vreme da Ronaldo kaže kraj?

Portugalski superstar ne nalazi se u formi koja ga je krasila prethodne decenije i možda se njegovoj karijeri bliži kraj.

Kristijano Ronaldo ne proživljava najbolje trenutke u karijeri i čini se da ova sezona neće biti previše uspešna, za razliku od mnogih prethodnih. Portugalac je izgubio status „prve violine“ u Mančester junajtedu, ali sve više kuburi i u dresu reprezentacije.

Kristijano je najbolji igrač u istoriji „evropskog selesaa“, najbolji strelac međunarodnog fudbala, ali više nije na tom nivou – u osam utakmica u svim takmičenjima postigao je samo jedan pogodak i to iz penala.

Sve je počelo njegovim zahtevom da napusti Mančester junajted tokom letnjeg prelaznog roka, on mu nije ispunjen i, pošto ga nije želeo nijedan klub koji igra Ligu šampiona, morao je da ostane na „Old Trafordu“.

Zbog toga se kasnije priključio ekipi, nema kontinuitet igara i portugalski mediji smatraju da bi na predstojećem Mundijalu u Kataru, trebalo da bude rezerva.

Otkriveno je i da tražio je pomoć slavnog psihologa Kanađanina Džordana Pitersona, prenosi španski sportski list „Marka“. Ronaldo je pre dve nedelje na društvenim mrežama objavio sliku sa Pitersonom.

Imao je probleme u životu pre nekoliko meseci. Prijatelj mu je poslao nekoliko mojih snimaka. Rekao je da ih je gledao, a zatim je pročitao moju knjigu. Ronaldo smatra da mu je knjiga pomogla, a onda je hteo da razgovara sa mnom. Razgovarali smo oko dva sata. Pokazao mi je opremu sa kojom ostaje u top formi, razgovarali smo o njegovim firmama... Uglavnom o tome šta želi u budućnosti i preprekama sa kojima se suočava“, izjavio je Piterson u emisiji Pirsa Morgana.

Portugalski novinar Zek Louri izjavio je da Ronaldo ne zaslužuje da bude starter u nacionalnom timu. Nakon poraza od Španije (1:0) u poslednjem kolu Divizije A Lige nacija i ostanka bez plasmana na završni turnir, Kristijano se našao na udaru kritika jer je, prvo propustio nekoliko prilika, a na kraju i bacio kapitensku traku.

Nema baš nikakve logike da Ronaldo bude starter na Svetskom prvenstvu. Ne kada su tu Rafael Leao, Pedro Neto, Žoao Feliks i mnogi drugi talentovani igrači koji čekaju svoje mesto. Još jedna loša utakmica za Ronalda“, rekao je Louri.

Portugalija će u Kataru igrati u grupi H sa selekcijama Urugvaja, Gane i Južne Koreje.

Nekadašnji italijanski reprezentativac i fudbaler Real Madrida Antonio Kasano otišao je korak dalje i izjavio da bi 37-godišnji momak sa ostrva Madeira trebalo da „okači kopačke o klin“.

Ronaldo bi u ovom trenutku trebalo da sebi da učini uslugu i da shvati da je vreme za kraj karijere ako više ne možeš da budeš na određenom nivou. Osvojio si sve, fenomen si. Sada je vreme za kraj“, rekao je Kasano, koji je igračku karijeru okončao pre tri godine.

Italijan i Portugalac nisu u dobrim odnosima još iz vremena kada su bili aktivni jer je Kasano više puta izjavljivao da je Lionel Mesi bolji fudbaler od Ronalda, što se ovom nije svidelo.

Kristijano (37) je za reprezentaciju Portugalije odigrao 191 meč i postigao je 117 golova.