Sport

Toni Nadal: Rafi će biti teško da nadmaši Đokovića po broju grend slem titula

Stric legendarnog španskog tenisera ističe da nije tačno da njegov bratanac namerava da uskoro završi karijeru
Toni Nadal: Rafi će biti teško da nadmaši Đokovića po broju grend slem titulaGetty © Cameron Spencer / Staff

Novak Đoković je nedavnim osvajanjem Australijan opena stigao do 10. trofeja u Melburnu, 22. grend slem titule i prvog mesta na ATP listi, zbog čega je ponovo sve više onih koji smatraju da je Srbin najbolji teniser svih vremena.

Za to vreme, Rafael Nadal je ispao u drugom kolu, pao je na šesto mesto i ponovo mora da pauzira zbog problema sa povredom. O trenutnoj borbi za status najvećeg u istoriji govorio je i njegov stric Toni Nadal.

Nekadašnji trener španskog tenisera istakao je da nisu tačne priče da njegov bratanac planira da se u skorije vreme povuče i završi karijeru.

"On trenutno uopšte ne razmišlja o povlačenju. Druga je stvar šta o svemu kažu lekari, da li ima više bola kada igra ili ne. Momenat je i dalje dobar i ako je fizički spreman, nastaviće", rekao je Toni Nadal.

Iako favorizuje svog bratanca, i on je svestan da je trenutno Đoković u boljoj poziciji da karijeru završi sa više grend slemova, ne samo zato što je godinu dana mlađi.

"Na kraju, jasno je da se radi o komplikovanoj borbi protiv velikog šampiona kakav je Novak Đoković. Teško će biti za Rafu da osvoji više grend slemova od Novaka, jer je on svežiji. Ipak, mislim da će Rafa imati dobre šanse na Rolan Garosu i posle toga. Videćemo šta će biti", rekao je Toni Nadal.

image