„Šapuće se“ o Srbiji kao favoritu u Kataru – „orlovi“ napreduju na Gardijanovoj listi

Fudbalska reprezentacija Srbije deseti je favorit za osvajanje Svetskog prvenstva u Kataru, objavio je britanski list „Gardijan“.

„Dva meseca pre početka takmičenja u Kataru većina reprezentacija, koje će tamo igrati, odradile su poslednje pripremne utakmice. Ko su favoriti za osvajanje titule?", navodi se u analizi britanskog lista.

„Gardijan“ tvrdi da je Brazil prvi favorit za osvajanje Mundijala, a potom slede Argentina, Španija, Holandija, Nemačka, Danska, Francuska i Hrvatska.

Srbija je skočila za pet mesta u odnosu na prethodnu listu, a trenutno je deseti favorit za titulu.

„Šapuće se, ali optimizam Srbije čini se opravdanim. Oni su u izvanrednoj formi, a pobede nad Švedskom i Norveškom ukazuju na to da je selektor Dragan Stojković negovao zrelost i balans kako bi upotpunio njihov nesumnjiv duh. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović su pogađali u metu u Oslu, a prvi je postigao het-trik protiv Švedske. Teška grupa u Kataru ne bi trebalo da ih plaši", navodi „Gardijan“.

Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Srbija će biti u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

„Tri godine su prošle otkako je Brazil izgubio od bilo koga osim od Argentine, napadačka linija sa Nejmarom, Rišarlisonom, Vinisijusom juniorom i Rafinjom je toliko potentna da Gabrijel Žezus nije ni pozivan za utakmice sa Ganom i Tunisom. Jedan poraz u 29 utakmica je izvanredan učinak, jedine sumnje izaziva to što nisu igrali sa evropskim timom još otkako su izgubili od Belgije na prethodnom Svetskom prvenstvu.“.

Švajcarska je 11. favorit za osvajanje Mundijala, a Kamerun 27.

„Dva razočaravajuća poraza na prijateljskim utakmicama sa Uzbekistanom u Južnom Korejom neće tim Rigobera Songa napuniti samopouzdanjem pred odlazak na Mundijal. Brajan Mbuemo je debitovao protiv Uzbekistana nakon što je napadač Brentforda raksrstio s Francuskom, a vratio se i veteran Nikolas Nkulu posle pet godina u penziji posle osvojenog Afričkog kupa nacija 2017. godine“, zaključujuće se u tekstu britanskog lista.