Lejkersi se "otarasili" Vestbruka, plej-of napadaju sa šuterima, vraća se Rasel

Los Anđeles lejkersi su poslednjeg dana trejd prelaznog roka rešili da se oslobode usluga Rasela Vestbruka i njegovog ogromnog ugovora. Tim iz Kalifornije je u razmeni igrača u kojoj je učestvovalo tri tima, doveo nazad Dianđela Rasela, kao i Malika Bizlija i Džereda Vanderbilta. Vestbruk ide put Jute, dok će Majk Konli postati novi košarkaš Minesote

Generalni menadžer "jezeraša" Rob Pelinka odlučio se da napravi potez vredan pomena.

Era Rasela Vestbruka u Lejkersima je i zvanično završena, kako prenosi dobro obavešteni novinar I-Es-Pi-Ena Adrijan Vojnarovski.

"Vož" je saopštio da Vestbruk napušta Los Anđeles u trejdu tri tima.

Vestbruk je nominalno poslat u Jutu, Majk Konli u Minesotu, a Dianđelo Rasel, Malik Bizli i Džered Vanderbilt u Los Anđeles.

U trejdu su učestvovali i Demijan Džouns i Huan Toskano Anderson, koji zajedno idu u Jutu, uz pika prve runde, dok je Minesota dobila Nikela Aleksandera Vokera i tri pika druge runde.

Zanimljivo će biti videti kakva je sudbina Rasela Vestbruka, pošto se brzo došlo do glasina da on neće igrati za Jutu džez u nastavku karijere, već da će tražiti otkup svog ugovora.

Vestbruk je tokom karijere u više navrata imao nesuglasice sa navijačima i igračima Jute, koje je nazivao rasistima i najgorim u NBA ligi.

Ukoliko dođe do otkupa ugovora, za Vestbruka su interesovanje pokazali LA klipersi i Majami hit.

Lejkersi su, oslobađanjem od Vestbruka (koji se poslednjeg dana kao član tima posvađao sa trenerom Hemom), dobili zauzvrat mladost i šutere, pošto su pogotovo Rasel i Bizli poznati kao izuzetno dobri šuteri izvan linije za tri poena.

Dianđelo se tako vraća u tim koji ga je draftovao 2015. godine kao drugog pika i u kojem je proveo prve dve sezone karijere.

Minesota je pored pomenutih pikova, dobila veterana Majka Konlija, koji svojim iskustvom može pomoći timu iz Mineapolisa.