Šamar za Denver, "džaba" im Jokić - Srbin opet briljirao, Orlando ipak slavio

Najkorisniji igrač NBA lige odigrao je još jednu odličnu utakmicu, ali osim Erona Gordona, nije imao dovoljnu podršku ostatka tima

Završen je prelazni rok u NBA ligi, a odmah po njegovom okončanju, navijači Denver Nagetsa dobili su priliku da vide da njihov tim baš i nije uspeo da se pojača onako kako su priželjkivali.

Uprkos novoj odličnoj partiji Nikole Jokića, tim iz Kolorada doživeo je poraz na gostovanju Orlandu, 13. timu Istočne konferencije - 104:115.

Medžik je slavio nakon što su tokom najvećeg dela meča imali vođstvo, a Jokić i saigrači nikako nisu uspevali da opravdaju ulogu favorita. Istina, Nagetsi su bili bez Džamala Marija, Našona Hajlanda i novog pojačanja Tomasa Brajanta, ali su doživeli neočekivan poraz, njihov tek 18. u sezoni.

Jokić je završio meč sa 29 poena, 12 skokova i šest asistencija. Izmakao mu je novi "tripl-dabl", ali je i u ovom meču uz Erona Gordona bio glavna snaga Nagetsa. Iako je Gordon imao čak 37 poena na svom kontu, ovaj fenomenalni dvojac nije imao podršku ostatka tima - samo je još Majkl Porter junior uspeo da postigne dvocifren broj poena (tek 12).

Sa druge strane, timska igra Orlanda rezultirala je da čak sedmorica igrača ostvare dvocifreni broj poena, a najbolji su bili Vendel Karter junior sa 19 i Kol Entoni i Bol Bol sa po 17 poena.