Bogdanova šuterska katastrofa - slaba partija, Atlanta svejedno pobedila

Hoksi su trijumfovali protiv Sansa i ostvarili važnu pobedu

I dok su košarkaši Denvera izgubili uprkos sjajnoj partiji Nikole Jokića, ekipa Atlante savladala je na svom parketu favorizovani Finiks 116:107.

Hoksi su slavili protiv Sansa u meču u kom reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović nije ostvario preterano zapažen učinak.

Trej Jang bio je najzaslužniji za treću pobedu Atlante u poslednjih pet mečeva, pošto je ubacio 36 poena i upisao još 12 asistencija, kao pravi lider vodeći Hokse ka vrednom trijumfu.

Vodila je Atlanta tokom čitavog susreta i kontrolisala dešavanja na terenu. Zbog toga ih nije bolelo loše šutersko veče Bogdana Bogdanovića. On je za 23 minuta na parketu ubacio tek šest poena, šutiravši samo 2/12 iz igre, tj. slabašnih 17 odsto.

U timu Atlante, odličan je bio i Dežonte Mari sa 19 poena i osam skokova, dok Finiksu nisu pomogli ni Džoš Okodži (25 poena) ni Diandre Ejton (23 poena).

Atlanta je sada na osmoj poziciji Istočne konferencije, ali sa realnim šansama da se bore za šesto mesto, poslednje koje vodi direktno u plej-of. Timovi od sedme do 10. pozicije ići će u preliminarno doigravanje.