Partizan i Zvezda u borbi za TOP 8 - šta ih čeka u Evroligi do kraja sezone?

Posle pobeda crveno- i crno-belih u 24. kolu najjačeg košarkaškog takmičenja na kontinentu, oba beogradska kluba imaju svoje šanse za nastavak sezone i posle 34. kola

Dobila je Srbija priliku da prvi put posle osam godina u Evroligi ima dva predstavnika i malo je reći da je to poverenje opravdano. Nakon 70% regularnog dela sezone, i Crvena zvezda i Partizan imaju realne šanse da se domognu društva osam najboljih.

Plasman u četvrtfinale Evrolige bio bi kruna fenomenalne sezone i za crveno- i za crno-bele, a nakon pobeda protiv Makabija u Tel Avivu, odnosno Bajerna u Minhenu, vreme je da se privremeno "podvuče crta" i vidi šta očekuje srpske predstavnike.

Nakon nepunog 24. kola, Partizan je na sedmom mestu i ima skor od 13 pobeda i 11 poraza. Ekipa Željka Obradovića je prema rečima Andree Trinkijerija u najboljoj formi u Evropi u ovom trenutku i u seriji su od četiri pobede zaredom, odnosno pet u poslednjih šest mečeva.

Partizan u tom naletu i naredna dva meča igra pred svojim navijačima, pa će praktično iz Beograda moći da traže "utabavanje" puta ka TOP 8 fazi takmičenja - prvo protiv Fenerbahčea, a onda protiv berlinske Albe.

Crno-beli će tako od poslednjih 10 mečeva čak šest odigrati na domaćem parketu. Dva gostovanja koja ih očekuju su u Italiji, jedno je prvaku Evrope Efesu u Istanbulu, a tu je i put u Monako. Evo šta sve čeka crno-bele:

Sa druge strane, Crvena zvezda je napokon uspela da stane na kraj lošoj seriji rezultata. Posle četiri poraza, savladali su "ponos Izraela" usred Tel Aviva i tako oživeli svoje nade da mogu da se domognu četvrtfinala.

Zvezda ima skor 11-13 i trenutno deluje daleko, na tek 13. mestu, ali ne treba smetnuti s uma da je Valensija trenutno na osmoj poziciji sa samo jednom pobedom više od crveno-belih. Ekipa Duška Ivanovića igraće 24. februara protiv Albe na domaćem terenu i to će biti poslednji meč u Evroligi na kom Fakundo Kampaco neće moći da pomogne ekipi.

Uz to, i Zvezda ima ukupno šest utakmica na svom parketu do kraja regularnog dela sezone. Od gostovanja, izdvaja se ono protiv Barselone, dok će protiv Panatinaikosa, Bajerna i ASVEL-a imati čemu da se nadaju. A onda, u Beogradu, Zvezda će uz tradicionalno veliku podršku dobiti šansu da iznenadi još više timova.

Raspored Crvene zvezde: