"Pričao sam o Federeru, ali Đoković... Tako nešto nikad nisam video"

Poznati teniski stručnjak Daren Kejhil u superlativima je govorio o Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta

Novak Đoković je posle osvajanja Australijan opena i svog 22. grend slema u karijeri na zasluženom odmoru pred nastavak sezone, a teniski svet i dalje bruji o njegovim kvalitetima.

Među njima je i Daren Kejhil, trener italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je u svojim hvalospevima u jednom aspektu stavio Đokovića ispred Rodžera Federera.

Kejhil se osvrnuo na reči nemačke teniserke Andree Petković, koja je citirala Borisa Bekera rečima da je "Đoković kao voda". Sa time se saglasio i Kejhil.

"Čuo sam kako je Andrea Petković opisala Novaka, da je on kao voda. To je dobar način da se opiše Novak. Pronalazi način da prođe kroz svaku pukotinu, da razbije protivničku igru, pronađe slabosti. Njegovo kretanje i profesionalizam su bez premca", rekao je Kejhil.

On se divi profesionalizmu koji srpski teniser već godinama pokazuje.

"Spomenuo sam Federera i šta je sve radio pre 15 godina u kontinuitetu. Ali ovi momci (Đoković i Nadal, prim. aut.) su to podigli na potpuno novi nivo, posebno Novak. Nikad nisam video da se neko tako brine o svom telu i da je u toj meri profesionalac", dodao je Kejhil.

Đoković je u Melburnu pre dve sedmice osvojio 10. titulu na Australijan openu, uz pomoć koje se vratio na prvo mesto ATP liste.