Sve se vraća u normalu – Đoković igra u Monte Karlu

Dok čeka odluku o tome da li će moći da nastupi na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, Novak Đoković već zna gde će započeti sezonu na šljaci

Najbolji teniser sveta igraće na mastersu u Monte Karlu, potvrdio je novi direktor tog turnira Dejvid Mejsi.

Đoković će nastupiti u gradu u kojem ima kuću, a Mejsi je istakao da će pored njega učestvovati i Rafael Nadal.

Rok za prijavu je 13. mart i do tada će se i Rafa i Novak prijaviti za prvi turnir iz serije 1.000 koji se igra šljaci.

Svetski "broj 1" do sada je u Kneževini trijumfovao dva puta, 2013. kada je u finalu savladao upravo najvećeg rivala, a onda i dve godine kasnije.

On trenutno čeka odluku o nastupu u Sjedinjenim Američkim Državama, u koje kao nevakcinisani stranac ne može da uđe. Njegov brat Đorđe izjavio je da je Novak podneo dokumentaciju kako bi dobio izuzeće.

Pre toga bi trebalo da učestvuje i u Dubaiju, a redovni Đokovićevi nastupi potvrđuju da se polako sve vraća u normalu nakon sezone u kojoj je igrao veoma mali broj turnira.

Ove sezone "bik sa Majorke" traži svoju 12. trofej na jednom mu od omiljenih takmičenja, a poslednji put je pehar podigao 2018. godine. Posle toga on nije igrao ni finale u Monte Karlu.

Poslednje dve godine turnir je osvajao Stefanos Cicipas koji će i ove sezone biti jedan od pretendenata za najviši plasman.

Žreb za masters u Monte Karlu na programu je 7. aprila, a turnir se igra od 9. do 16. istog meseca, za nagradni fond od 5.779.335 evra.