Sport

Smailagić za RT: Rad sa Željkom izvuče najviše od vas, igram za moje Kotežance

Drago mi je što krajevi u kojima sam odrastao – Kotež i Borča – kroz sport nalaze svetle tačke i što se sve više interesuju za sport...

Srpski košarkaš i krilni centar Partizana Alen Smailagić, u intervjuu za naš portal izjavio je kako crno-beli mogu mnogo u sezoni koja je nedavno počela, da mu je rad sa Željkom Obradovićem nešto najveće što mu se desilo u životu, kao i da je ponosan što predstavlja mesto u kojem je rođen i gde je odrastao.

Smailagić tvrdi da se Partizan u velikoj meri poboljšao u odnosu na prošlu sezonu.

„Definitivno da smo odrasli kao igrači u odnosu na prošlu godinu, pogotovo zbog rada sa Željkom. Energija je pozitivna, kao što je uvek bila i mislim da ovaj tim može da napravi svašta“, rekao je Smailagić za RT.

Krilni centar je nekoliko puta isticao da je jedan od najvećih razloga zbog kojih se vratio u srpsku košarku, rad sa Željkom Obradovićem, koji je opisao kao nešto neverovatno.

„On je stručnjak košarke, koji tačno zna šta, koliko i kako ti možeš ili ne možeš. On ti pokaže stvari koje nisi ni znao da ih znaš i da ih možeš, on to izvuče iz igrača. Izbrusi te kao igrača i napravi te najboljim mogućim“, dodao je Smailagić.

Alen je kao veoma mlad otišao „preko bare“, a sada kada se vratio, postao je heroj njegovim Kotežancima i Borčancima, sa kojima je odrastao.

„Igram za njih i nemam pritisak, već mi mnogo znači što imam podršku i što me gledaju moji ljudi, sa kojima sam odrastao i sa kojima sam od malih nogu igrao košarku. Svako mišljenje i podrška mojih ljudi mi znači. Drago mi je što krajevi u kojima sam odrastao Kotež i Borča, kroz sport nalaze svetle tačke i što se sve više interesuju za sport“, dodao je srpski košarkaš.

Prošle sezone, imao je neke od najatraktivnijih poteza u dresu crno-belih, a dodao je da će tako biti i ove sezone.

„Da ne obećavam, ali dogovorićemo se bar jedno atraktivno zakucavanje po meču“, našalio se Smailagić.

image