Partizan sa "plus 22" rutinski do polufinala Kupa Koraća, na potezu je Zvezda

Košarkaši Partizana savladali su u Nišu ekipu subotičkog Spartaka u prvom meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli za protivnika u narednoj fazi čekaju boljeg iz duela Crvene zvezde i Borca iz Čačka

Tim Željka Obradovića opravdao je status favorita u prvom meču na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Partizan je ubedljivo savladao Spartak 91:69 u dvorani "Čair" u Nišu, pa su trijumfom od 22 poena razlike uradili prvu polovinu posla za eventualni "večiti" derbi u polufinalu.

Subotički tim rezultatski se držao samo u prvoj četvrtini, u kojoj su crno-beli bili bolji sa 23:16. Kako je vreme odmicalo, beograski tim je igrao za klasu bolje u oba pravca i dolazio do osetnije i ubedljivije prednosti.

Na poluvreme je Partizan odneo 19 poena prednosti, čime je praktično rešio pitanje pobednika. U preostale dve četvrtine su puleni Željka Obradovića samo čuvali veliku prednost, uz veću minutažu za mlađe igrače.

Partizan se pobedom plasirao u polufinale ovogodišnjeg izdanja završnog turnira Kupa Koraća. Protivnik crno-belima u polufinalu biće bolji iz duela Crvene zvezde i čačanskog Borca, koji se igra u četvrtak. To znači da je "večiti" derbi moguć već u polufinalu, koje se igra petak u 21.00.

Prvog dana na teren će i timovi Mege i Vojvodine (sreda 21.00). Poslednji četvrtfinalni par čine FMP i Metalac (četvrtak 21.00).