Sport

Odbojkašice Srbije nastavljaju pohod na Svetskom prvenstvu, Poljska i navijači stoje na putu „plave če

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, nastavlja pohod ka novoj svetskoj tituli i počinje drugu fazu takmičenja. „Plava četa“ od 20.30 igra protiv Poljske u prvoj utakmici novoformirane grupe.

Srbija je fantastično započela odbranu trona i u prvih pet mečeva zabeležila isto toliko trijumfa – redom su padale Kanada, Bugarska, Nemačka, Kazahstan i Sjedinjene Američke Države.

Posle pometnje koju je napravila Svetska odbojkaška federacija (FIVB), naša ekipa je prenela sve bodove u narednu fazu koju počinje sa čelne pozicije.

Prvi protivnik izabranicama Danijelea Santarelija jeste domaćin Poljska, u  Lođu.

Raduje me da smo ostvarile svih pet pobeda, igrale smo na visokom niovu. Sada nas očekuju teži protivnici. Sigurno je da neće biti lako protiv Poljske, jer ćemo igrati pred punom halom u Lođu. Nadam se da ćemo nastaviti niz pobeda", rekla je Bojana Milenkovičć.

Sara Lozo poziva na oprez jer Poljakinje u poslednje vreme pružaju sjajne partije.

U prvoj fazi na smo izgubili samo jedan bod. Koncentrisani smo i spremni za naredne mečeve. Biće teško protiv domaćina, jer se igra na njihovom terenu. Poljska je napredovala od Lige nacija i igra fenomenalno. Daćemo sve od sebe da iz ovog meča izađemo kao pobednici“, istakla je Sara Lozo.

Maja Aleksić podsetila je da je naš nacionalni tim iz meča u meč podizao formu.

Daćemo svoj maksimum da ostvarimo cilj na ovom Svetskom prvenstvu. Imali smo dovoljno dana da se oporavimo i spremimo za meč protiv Poljske. Sigurno je da će hala da bude puna navijača. To nama neće da bude nikakva prepreka, već dodatni motiv. Mi volimo da igramo pred punom halom, jer nam prija takva atmosfera. Daćemo svoj maksimum na ovom meču“, dodala je Aleksićeva.

Naša selekcija će u sredu igrati protiv Dominikanske Republike, a zatim slede dueli protiv Tajlanda i Turske.

Plasman u četvrtfinale SP izboriće po četiri reprezentacije iz obe grupe.

U F grupi će još nastupiti SAD, Kanada i Nemačka.

U E grupi osmine finala, u Roterdamu, igraće Italija, Belgija, Holandija, Portoriko, Kina, Japan, Brazil i Argentina.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najbolje selekcije iz obe grupe, a završnica će biti igrana u holandskom Apeldornu.

image