Sport

Zvezda osvojila Kup Koraća i prestigla Partizan - Mega nije mogla više

Crveno-beli su savladali Megu u završnom susretu turnira u Nišu
Zvezda osvojila Kup Koraća i prestigla Partizan - Mega nije mogla više© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Crvena zvezda je osvajač Kupa Radivoja Koraća 2023. godine, pošto su u finalu savladali Megu 96:79 i zasluženo stigla do trofeja.

Oni su prošli i najteži put do "Žućkove levice", pošto su prvo eliminisali Borac iz Čačka, a onda i Partizan, pre finalnog trijumfa protiv Mege.

Zvezda je ovom pobedom stigla do devetog trofeja u nacionalnom kupu, čime su prestigli "večitog" rivala Partizan, koji je do sada osam puta trijumfovao na ovom takmičenju.

Mega se dobro držala u prvom poluvremenu, čak je uspela i da dobije prvu četvrtinu rezultatom 23:22. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je Zvezda postajala sve čvršći protivnik. Kada god bi uspevali da se rezultatski odlepe, Mega bi uspevala da se malo približi.

Ipak, sve je postalo jasno u četvrtoj četvrtini, kada je Zvezda napravila presudne korake na putu ka trijumfu. Mega jednostavno nije imala kvaliteta da odgovori na odlične partije Ognjena Dobrića i Nemanje Nedovića, koji su prednjačili u poenterskom smislu.

ZVEZDA: Vildoza 6 (7as), Lazarević 2, Kampaco 2 (6as), Mitrović 14, Lazić 3, Martin, Dobrić 24 (6sk, 3as), Ilić 4, Nedović 20 (3as, 3sk), Marković, Petrušev 15 (8sk), Bentil 5.

MEGA: Milenković, Branković 14, Đulović, Rudan 4 (4sk), Uskoković 13 (5sk, 4as), Kazalon 15, Đurišić 7 (4as), KOvačević 13, Cerovina 7, Rori 6 (5as), Mušikić, Stefanović.

  • 18. feb 2023 • 22:52

    22:52

    Kraj - Zvezda je osvojila Kup Radivoja Koraća!

    Slavlje Crvene zvezde - Mega je savladana rezultatom 96:79 za novi trofej crveno-belih!

    Nijednog trenutka se pitanje pobednika nije dovodilo u pitanje.

  • 22:40

    35' - Zvezda vodi 87:70 i ide ka pobedi

    Malo je bilo i serije promašaja u nekim trenucima, ali Nemanja Nedović vezuje pet poena i trojkom praktično rešava pitanje pobednika, pošto je 17 poena razlike.

  • 22:28

    Kraj treće četvrtine - 78:65

    Uspela je Mega da priđe na četiri poena zaostatka, ali od tada se Zvezda odlepila i ima 13 poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta. Dobrić pogađa sa svih strana, ubacio je i trojku u finišu deonice, dok je i Mitrović dao svoj doprinos.

  • 22:15

    25' - Mega i dalje odlična (61:57)

    Zvezda vodi četiri poena razlike, Mega se još uvek ne da. Dobro stoje u odbrani u poslednjih nekoliko minuta, dok trojka Rorija pomaže u napadu.

  • 21:51

    Kraj prvog poluvremena - 51:44 za Crvenu zvezdu

    Zvezda ima sedam poena prednosti posle prvih 20 minuta u meču sa velikim brojem poena.

    Bila je Mega i nešto bliže, ali poeni Mitrovića na kraju pomaže timu Duška Ivanovića. Najviše poena do sada je postigao Nemanja Nedović sa 11, Luka Mitrović u Zvezdi ima devet, a Filip Petrušev osam.

    U Megi po 10 imaju Kazalon i Uskoković, a osam Petar Kovačević.

  • 21:44

    17' - Mega na "minus osam"

    Zvezda vodi 43:35, a sve to nakon greške Bentila. Primio je loptu na niskom postu, krenuo je na prodor, a nakon što mu je ispala lopta, Kovačević na drugoj strani zakucava.

  • 21:34

    14' - Dvocifrena prednost Zvezde (37:26)

    Prvi put devet poena razlike za Zvezdu, bilo je sedam u jednom trenutku u prvoj četvrtini. Nakon brzih poena Nedovića, stiže i zakucavanje Petruševa, pa je sada "plus 11".

    Čak 15 poena Zvezde u drugoj četvrtini u samo nešto manje od četiri minuta.

  • 21:24

    Kraj prve četvrtine - 23:22 za Megu

    Uspevala je Mega da se rezultatski drži u prvih sedam minuta, i Kazalon je bio dosta raspoložen, ali potom su u igru ušli Kampaco i Nedović, što je napravilo razliku.

    Dve trojke Nedovića u nizu donele su odmah "plus sedam" crveno-belima (22:15). Ipak, ni to nije pokolebalo Megu, koja je uz trojku Cerovine uspela da se ponovo vrati na minimalni zaostatak, a onda u poslednjih pet sekundi i stigne do preokreta.

    Na kraju, serija 8:0 igrača Mege, tome se crveno-beli sigurno nisu nadali.

  • 21:07

    5' - Zanimljiv početak meča - 11:12

    Posle pet minuta igre, Mega ima minimalnu prednost nakon dobrog otvaranja meča sa dve trojke. Uz to, elegantan potez Brankovića donosi lake poene pod košem.

    Još uvek Zvezda polako ulazi u ovaj susret...

  • 21:00

    Počelo je finale u Nišu!

    Počelo je finale u "Čairu". Startna petorka Zvezde je Dobrić, Vildoza, Bentil, Lazić i Mitrović.

    Za Megu startuju Đurišić, Branković, Rudan, Kazalon i Rori.

image