Sport

Pešić: Držimo sudbinu u svojim rukama, želimo pobedu u Grčkoj

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, veruje da će naš nacionalni tim pobedom protiv Grčke izboriti plasman na Svetsko prvenstvo
Pešić: Držimo sudbinu u svojim rukama, želimo pobedu u GrčkojGetty © Jurij Kodrun

Srbija će u petak u Atini gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije "orlovi" dočekuju Veliku Britaniju u Beogradu.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Grci dugo vremena igraju zajedno. Držimo sudbinu u svojim rukama, jer nemamo vremena da previše analiziramo protivnika. Želimo da pobedom u Grčkoj izborimo plasman na SP", izjavio je Pešić na konferenciji za novinare.

Pešić će za meč sa Grčkom moći da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Ognjena Jaramaza, a za tim će konkurisati i Dangubić, Jeremić, Đurišić, Pecarski, Beslać, Radanov, Jović, Miletić, Ristić, Jagodić-Kuridža, Simanić, Uskoković i Šaranović.

Marko Jagodić-Kuridža je izjavio da će nacionalni tim dati sve od sebe da pobedom protiv Grčke obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo.

"Znamo da smo u dobroj situaciji pred ovaj poslednji 'prozor'. Potrebna nam je jedna pobeda. Prvo se pripremamo za Grčku, daćemo maksimum i probati da završimo posao", rekao je Jagodić-Kuridža na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istakao da se uvek rado odaziva pozivu selektora Srbije.

"Uvek je lepo doći ovde i biti sa momcima sa kojima je dobro druženje. Uvek je ovde dobra atmosfera. Imam 36 godina, svaki put dolazim i dolaziću svaki put dok god me bude zvao selektor", zaključio je Jagodić-Kuridža.

Dušan Ristić ističe da uoči duela sa Grčkom nema kalkulacija.

"Spremamo se za prvu utakmicu sa Grčkom. Bićemo spremni, iako su oni obezbedili plasman na SP. Ne razmišljljamo o kalkulacijama, već kako da pobedimo, a onda ćemo da mislimo o narednom meču", dodao je Ristić.

Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13.

Potom slede Turska i Belgija sa po 11 bodova, dok je Velika Britanija poslednja sa devet.

Plasman na Mundobasket izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

Letonija i Grčka su već izborile nastup na SP, a Srbiji je neophodna jedna pobeda u naredna dva meča za siguran plasman na Mundobasket.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

image