Petrić o terminu derbija: Nema tu Zvezde i Partizana, trebalo je da oni odluče

Trener Partizana prokomentarisao je pomeranje "večitog" derbija, kao i aktuelnu trku za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče dočekuju Šerif u revanš meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige konferencija, a uoči tog susreta, dosta priče u domaćoj javnosti okupirao je "večiti" derbi koji se igra naredne sedmice.

Superliga Srbije je odlučila da meč umesto 2. marta ipak bude odigran dan kasnije, u petak 3. marta, od 19.00 časova. Trener crno-belih Gordan Petrić prokomentarisao je tu odluku uoči susreta protiv Šerifa.

"Dobio sam informaciju da se igra u petak. Kako god, mi moramo da igramo, bilo sreda, četvrtak ili petak. Rekao sam zašto se klubovi javljaju, postoji tu neko ko odlučuje i ko čita taj propis i pravila. Trebalo je oni da jasno kažu igra se tad utakmica i to je to. Ne bih voleo da onda naredne godine bude komentara ko je kada kome hteo da izađe u susret... Nema tu šta da se pitaju Zvezda ili Partizan. Čuo sam da se i naredno kolo u nedelju ne igra, pomera se kolo, kad ćemo to igrati, to ćemo još videti."

Petrić je tom prilikom prokomentarisao i to što će se Dragan Džajić i Nemanja Vidić na Izbornoj skupštini 14. marta boriti za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

"Ako kažem da nije ni vreme ni mesto za to, ja ću opet ispričati, da ne bude da ne smem da kažem. I jedan i drugi zaslužuju da budu predsednik FSS. Ja sam prošao to i pričam vam svoje iskustvo. Ako imate dva kandidata iz Zvezde koji su velika imena, da ljudi koji su u Zvezdi treba da se podele na dve strane. To je teško za ljude koji su dobri i sa Nemanjom i sa gospodinom Džajićem. Nadam se da će sve proći normalno. Ako ja mogu da dam savet i ako mene iko sluša, ja bih da se oni udruže pa da vode FSS. Nema veze što sam ja partizanovac, mislim da bi time srpski fudbal dobio."