Sport

Skandal - Srbin napadnut nasred terena, pa morao da savlada huligana!

Događaj sa utakmice PSV - Sevilja obišao je fudbalski svet i UEFA će morati žestoko da kazni holandski klub zbog napada na Marka Dmitrovića
Skandal - Srbin napadnut nasred terena, pa morao da savlada huligana!© Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Neverovatna scena odigrala se na utakmici PSV Ajndhoven - Sevilja u okviru plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope!

Po završetku utakmice u holandskom gradu, srpski golman Marko Dmitrović, koji brani za Sevilju, bio je napadnut s leđa od strane jednog huligana koji je utrčao na teren sa kapuljačom.

Reprezentativac Srbije je pretrpeo udarac, ali je potom savladao napadača i oborio ga na zemlju. Tek tada je intervenisalo obezbeđenje i izvelo napadača sa terena. Dok se Dmitrović borio sa huliganom, do njega su dotrčali saigrači iz Sevilje, ali je on u međuvremenu uspeo da neutrališe izgrednika i da se odbrani.

Ovakve slike su nezapamćene i obišle su Evropu u rekordnom roku, pa se sada samo postavlja pitanje koliko žestoko će PSV biti kažnjen za ovakav incident.

Čini se da je Dmitrović iz ovog napada izašao nepovređen, a nije se uplašio iako nije mogao da bude siguran da li je napadač naoružan. Sevilja je u Ajndhovenu izgubila 2:0, ali je zbog pobede 3:0 u prvom meču prošla u osminu finala Lige Evrope.

image