Sport

Zvezda vodila 13 razlike, pa se "raspala" i izgubila od najgoreg tima Evrolige

Crveno-beli su zabeležili poraz od Albe pred svojim navijačima u Beogradu
Zvezda vodila 13 razlike, pa se "raspala" i izgubila od najgoreg tima Evrolige© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da stignu do 12. pobede u Evroligi ove sezone, pošto su u meču 25. kola zabeležili ubedljiv poraz od berlinske Albe - 72:87.

Nemački tim je stigao do velikog trijumfa, svog tek sedmog u sezoni, i to pošto su se vratili iz zaostatka od 13 poena, koliko je Zvezda imala u jednom trenutku u prvom poluvremenu.

Ekipa Duška Ivanovića je odlično otvorila meč i vrlo brzo stigla do dvocifrene prednosti, prvi put na meču pri rezultatu 20:10. Igrali su jako dobro u prvih 15 minuta, ali je onda, kako je vreme odmicalo, tako i Alba postajala sve čvršća.

U drugom poluvremenu je tim iz Berlina sve više dominirao i brzo uspevao da stigne do prednosti koja je u četvrtoj četvrtini samo nastavila da raste. Kada je Alba napravila seriju 10:0 na startu poslednje deonice, postalo je jasno da crveno-beli nemaju "gasa" da stignu do velikog preokreta.

Koliko se igra Ivanovićevog tima raspala u poslednjoj četvrtini govori i da je ta deonica pripala Albi rezultatom 27:11. Na kraju je Zvezda upisala tek 28 poena u drugom poluvremenu, sa tek jednom pogođenom trojkom, i to na samom startu tog dela meča.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Filip Petrušev sa 14 poena, a dvocifreni su još bili samo Nemanja Nedović i Luka Vildoza sa 11, odnosno 10 poena. U redovima Albe, Maodo Lo je dominirao sa 24 poena, Lui Olinde je ubacio 13, a Gabrijele Proćida 11 poena.

  • 24. feb 2023 • 20:51

    20:51

    Bolan poraz Zvezde, Alba slavila 87:72

    Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u meču 25. kola Evrolige, pošto je Alba u Beogradu stigla do ubedljivog trijumfa. Crveno-beli su tako upisali 14. poraz u Evroligi ove sezone.

    Uskoro opširnije...

  • 20:44

    37' - Zvezda blizu poraza (65:79)

    Bilo je čak 13 poena prednosti za Zvezdu u jednom trenutku, a sada na tri minuta do kraja, Alba ima najveću prednost na meču, čak 14.

    Sve je jasnije da će crveno-beli upisati poraz, previše promašaja pri šutu za tri poena im ne pomaže.

  • 20:35

    33' - Užasan početak poslednje četvrtine - 61:70

    Nešto u redovima Zvezde opasno ne funkcioniše na startu četvrte četvrtine. Alba ima devet poena prednost, Zvezda je bez poena čitava tri minuta, a serija gostiju iznosi 10:0.

  • 20:26

    Kraj treće četvrtine - Zvezda vodi 61:60

    Biće još dosta drame u poslednjih 10 minuta. Dosta promena vođstva u ovoj četvrtini, dosta nesigurnih napada crveno-belih, a Alba uspeva da stavlja Ivanovićev tim stavi na muke.

  • 20:19

    27' - Zvezda nema kontrolu skoka u odbrani

    Alba sada vodi 59:57, a probleme crveno-belima pravi defanzivni skok. Već su napravili pet faulova u ovoj deonici, dok Nemci nisu nijedan.

    Moraće da se pojača učinak u odbrani...

  • 20:10

    23' - Alba podigla nivo igre (49:47)

    Stigla je Alba i do vođstva na startu drugog poluvremena, ali Luka Mitrović vraća prednost nakon asistencije Nedovića.

  • 19:51

    Kraj prvog poluvremena - Zvezda vodi 44:39

    Dosta više problema u odbrani za Zvezdu u ovoj drugoj četvrtini, nisu bili dovoljno agresivni, tek jedan napravljen faul u prvih devet i po minuta deonice.

    Zbog toga je i Alba uspela da osetno smanji zaostatak, iako je u jednom trenutku bilo 12 poena razlike za Zvezdu.

  • 19:39

    15' - Bentil "budi" Zvezdu za 37:27

    Posle nekoliko dobrih napada Albe, Dobrić promašuje šut za tri, ali hvata loptu Bentil, pogađa za dva pod faulom, a onda pogađa i slobodno bacanje.

    Spustila se Alba na sedam razlike posle onih 12 poena prednosti crveno-belih, pa je jasno koliko su ovo važni poeni za domaće.

  • 19:23

    Kraj prve četvrtine - 25:15 za Zvezdu

    Odlična prva četvrtina crveno-belih, trojka Nedovića je dovela i do "plus 11", da bi nju povećao Petrušev sa linije penala na 18 sekundi pre kraja ove deonice.

    Na kraju Matisek vraća na 10 poena razlike trojkom u poslednjoj sekundi.

  • 19:19

    8' - Zvezda vodi 20:10!

    Nedović se "razmahao" asistencijama, pogađali su Petrušev i Mitrović, da bi onda i Ivanović imao sjajan prodor koji je iznenadio odbranu nemačkog tima.

    Uz nekoliko dobrih odbrana Zvezde i loših napada Albe, Ivanović pogađa za tri i to je "plus 10"!

image