Pešić posle poraza Srbije: Kad se "lomio" meč, mi smo izgubili Jovića...

Selektor košarkaša Srbije sumirao je utiske nakon poraza u Atini

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u pretposlednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo od Grčke, uprkos tome što su tokom 35 minuta susreta imali vođstvo.

Na kraju su Grci posle produžetka savladali "orlove" 97:92 i naterali tim Svetislava Pešića da vizu za plasman na Mundobasket vade u poslednjem kolu protiv Velike Britanije.

Selektor Pešić istakao je posle meča da su viđena dva različita poluvremena po pitanju igre njegovog tima i da bez Stefana Jovića, koji je dirigovao igrom "orlova", ostatak ekipe nije uspeo da održi prednost do samog kraja.

"Gledali smo dva različita poluvremena. U prvih dvadeset minuta smo igrali odličnu odbranu, kontrolisali smo ofanzivni skok, kontrolisali smo tranziciju grčkog tima. U drugom poluvremenu su oni bili jako agresivni kako u odbrani, tako i u napadu. Nismo zaustavili nijedan prodor i u krucijalnim momentima utakmice, u trećoj četvrtini kada se lomi meč izgubili smo Jovića i sa njim mnogo iskustva", počeo je selektor Pešić, pa nastavio:

"Čestitam timu Grčke, pokazali su veliki karakter u ključnim momentima utakmice i nismo uspeli da ih zaustavimo u prodorima. Bili su jako samopouzdani, sve više iz minuta u minut i zato se utakmica završila kako se završila", završio je Pešić.