Težak posao za Novaka u Dubaiju – treće kolo sa Marijem, potom slede Hurkač i Medvedev

Najbolji teniser sveta neće imati lagan posao na ATP turniru u Dubaiju, prvom na kojem će nastupiti posle osvajanja Australijan opena

Novak Đoković oporavio se od povrede zadnje lože i otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate, gde će pokušati da osvoji šestu titulu.

Objavljen je i žreb, pa je jasno da će takmičenje započeti od kvalifikanta, potom bolji iz okršaja Konstant Lestijen – Talon Grikspor, dok ga već u trećem kolu očekuje potencijalni derbi sa velikim rivalom i prijateljem.

Endi Mari mogao bi da bude protivnik Đokoviću, a sudeći po trenutnoj formi, mogli bismo da gledamo spektakl dvojice igrača koji su se sredinom prošle decenije borili u grend slem finalima.

Ukoliko savlada Britanca, potencijalno četvrtfinale donosi mu Poljaka Huberta Hurkača, dok ga u polufinalu najverovatnije čeka Danil Medvedev.

Rus igra sjajno posle nekoliko meseci krize, pronašao je formu i na drugom uzastopnom turniru (Doha), boriće se za titulu. Rival će mu u subotnjem finalu biti upravo Endi Mari.

Na drugoj strani kostura, koji predvodi drugi nosilac Andrej Rubljov, nalazi se i Filip Krajinović, koji nije imao sreće prilikom izvlačenja.

Baš će Rubljov biti Filipov prvi rival u Dubaiju, a u slučaju iznenađenja, ići će na pobednika susreta Malek Žaziri – Alehandro Davidovič Fokina.

Turniru u Dubaiju iz serije 500 na programu je od 27. februara do 4. marta i igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.