Barselonin veliki kiks u borbi za titulu, Babić i Almerija istorijski slavili

Fudbaleri Almerije savladali su na svom stadionu ekipu Barselone sa 1:0 u meču 23. kola La Lige. Bio je ovo prvi trijumf Almerije nad Barselonom u međusobnim duelima

Na najvećem dosadašnjem ispitu u borbi za titulu u domaćem šampionatu ove sezone, Barselona je zabeležila neočekivani poraz.

Almerija je prvi put u klupskoj istoriji upisala pobedu nad "Blaugranom".

Volela je Barselona uvek da igra i pobeđuje Almeriju, pošto je upisala devet pobeda i dva remija uz gol razliku 23:3, ali ovoga puta to nije bio slučaj.

Obrisi poraza katalonskog kluba od Junajteda u Ligi Evrope, mogli su se videti i u Andaluziji, što je Almerija znala da kazni.

Bezopasnu i bezdijednu igru gostiju, domaći tim iskoristio je u 24. minutu.

Nakon izbijene lopte, potrčali su fudbaleri Almerije u kontru, napravili situaciju u kojoj je Traore jedan na jedan sa protivničkim defanzivcem, što je maestralno iskoristio, pošto je "zakucao" loptu od prečku gola na kojem je stajao Ter Štegen.

Po prvi put od kako su se vratili sa pauze zbog Svetskog prvenstva, Ćavijevi izabranici su se suočavali sa situacijom u kojoj gube u domaćem prvenstvu.

Almerija je napravila svojevrsni zid i blok ispred svog gola, za koji "Blaugrana" nije imala rešenje i načina da ga probije.

Pokušavali su Feran, Levandovski, Alarkon i Arauho, ali nisu previše imali domaći navijači razloga da strepe po svoj gol.

Fantastičan meč odigrao je povremeni srpski reprezentativac Stefan Babić, koji je svih 90 minuta proveo na terenu, komandujući odbranom pobedničkog tima.

Almerija se do kraja meča uspešno odbranila i tako sprečila Barselonu da stekne deset bodova prednosti na liderskom mestu na tabeli.

Katalonski tim tako nije iskoristio remi Reala i Atletika (1:1) u madridskom derbiju u 23. kolu La Lige.

Ovo je bio tek drugi poraz Barselone u domaćem prvenstvu, a prethodni je bio u prvom "El klasiku" ove sezone.

Sa druge strane, Almerija je osvojenim bodom izašla iz zone ispadanja.

U ostalim današnjim utakmicama, Bilbao je poražen na svom terenu od Đirone sa 3:2, a Selta je pobedila Valjadolid sa 3:0.