Sve ili ništa - Srbija protiv Velike Britanije za plasman na Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuje selekciju Velike Britanije u poslednjem, odlučujućem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Čitav kvalifikacioni ciklus sveo se na jedan meč.

Srbija ima poslednju šansu za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Nakon bolnog poraza od Grčke u prošlom meču, izabranicima Svetislava Pešića neophodna je pobeda u poslednjem kolu.

Protivnik je Velika Britanija, najslabija ekipa u grupi, koja ima tek jednu pobedu u devet odigranih mečeva u kvalifikacijama.

"Orlovi" nakon devet mečeva imaju učinak od pet pobeda i četiri poraza i trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli, iza Grčke i Litvanije, a ispred Belgije i Turske.

U finalnom kvalifikacionom meču, Srbija će na raspolaganju imati i Evroligaške igrače.

Selektor Pešić izjavio je da njegov tim mora biti maksimalno fokusiran na cilj.

"Zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi, ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama", zaključio je Pešić.

Šef struke selekcije Srbije dodao je da je veliki žal što plasman nije izboren u prošloj utakmici, ali da se nova šansa mora iskoristiti.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa, koju smo zaslužili", rekao je Pešić za zvanični sajt KSS.

Utakmica Srbije i Velike Britanije igra se od 20.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".