Sport

Barselonini pehovi se nastavljaju, Levandovski van terena dve nedelje

Poljski napadač Robert Levandovski, doživeo je povredu mišića zbog koje neće biti na raspolaganju treneru Ćaviju barem dve nedelje, preneo je katalonski klub
Barselonini pehovi se nastavljaju, Levandovski van terena dve nedeljeGetty © Fran Santiago

Osim poraza od Almerije u domaćem prvenstvu, u meču u kojem je propustila da stekne deset bodova prednosti u odnosu na madridski Real, Barselona je dobila nove glavobolje.

Naime, kako prenosi Relevo, najbolji strelac "Blaugrane" Robert Levandovski, doživeo je povredu mišića u meču sa Almerijom, zbog koje će sa terena biti odsutan barem dve nedelje.

Ubrzo je podatak o povredi potvrdila i Barselona, koja naravno nije navela tačan datum povratka.

To znači da poljski napadač neće biti u konkurenciji za prvi "El Klasiko" u Kupu Kralja, kao i mečeve sa Valensijom i Atletik Bilbaom i ligaški okršaj sa Real Madridom.

Španski mediji dodaju da će u Barseloni učini sve što mogu da osposobe svog najboljeg napadača za revanš meč Kupa, u kojem je Barselona domaćin Realu.

Muke za trenera Ćavija se tako povećavaju, pošto već od ranije ne može da računa na povređene Dembelea, Fatija i Pedrija, a uz to će Gavi morati u narednom ligaškom meču da odradi suspenziju.

Levandovski je na 30 mečeva u svim takmičenjima ove sezone postigao 25 pogodaka, uz šest asistencija.

image