Novi čin propadanja – Azarova karijera u "slobodnom padu"

Belgijski fudbaler Eden Azar proživljava možda i najteže trenutke u karijeri iako je član najvećeg kluba na svetu, ali za situaciju u kojoj se nalazi najviše je odgovoran upravo on.

Azar je ove sezone odigrao samo četiri meča za šampiona Španije i Evrope, uz učinak od po jednog gola i asistencije.

Nekada najbolji fudbaler Premijer lige u Real je stigao 2019. godine iz Čelsija za 115 miliona evra i postavio rekord za najveći transfer u istoriji madridskog kluba.

Belgijanac je tokom leta najavio da će ovo biti njegova prva prava sezona u madridskom klubu.

Međutim, nije ni blizu potrebnog nivoa za igranje na elitnom nivou, pa je i duel sa Šahtjorom u trećem kolu grupe F Lige šampiona (Madriđani pobedili 2:1), presedeo na klupi za rezervne igrače.

Tačka pucanja
"Azar više ne može da izdrži, teško mu je. Drugo poluvreme je proveo na zagrevanju, a onda ga je trener Karlo Ančeloti u 87. minutu poslao na klupu, jer nije planirao da ga uvede u igru. Njegovo lice je sve reklo", piše španska "Marka".

"Azar je očajan jer ga Ančeloti ne koristi kad ekipa gubi ni kad minimalno vodi, a čak ni kada ubedljivo vodi. 'Sedmica' Reala je bila uverena da će ova sezona biti njegova, ali Italijan ga ne vidi i ne daje mu nimalo šansi."

Nekadašnji član Lila i "plavaca" ima ugovor do juna 2024. i pitanje je da li će mu biti produžen.

Iako je očekivano nezadovoljan, Azar je najveći krivac za situaciju u kojoj se nalazi.

U svojoj prvoj sezoni u prestonici Španije mučio se sa povredama i formom jer je na prvo okupljanje došao sa viškom kilograma.

Prema pisanjima medija imao je čak 11 kilograma više, pravdao se da je španska hrana mnogo bolja od one u Engleskoj, ali nije uspeo da se vrati na potrebni nivo.

Telo je krenulo da trpi, a Eden je nastavio sa lošim i nefudbalskim navikama koje ga koštaju i minutaže u nacionalnom timu.

Selektor Belgije Roberto Martinez potvrdio je da je kapiten selekcije bio u noćnom provodu uoči meča Lige nacija protiv Holandije.

Belgijski mediji navode da je fudbaler Reala napravio ozbiljan skandal uoči Mundijala u Kataru.

Utakmica između Holandije i Belgije (1:0) odigrana je 25. septembra u Amsterdamu. Azar je bio u startnoj postavi Belgije na ovom meču.

"Verujemo svojim igračima i ne branimo im da se druže sa svojom porodicom i prijateljima. Postoji jasna priča o tome šta se dogodilo i ne želim da dalje javno pričam o tome. Rešićemo sve unutar svlačionice. Ne bih voleo da se tako nešto ponovi u budućnosti", rekao je Martinez za belgijski "RTBF".

"Crvni đavoli" će na Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, biti u grupi sa Hrvatskom, Kanadom i Marokom.