Piksi i Tadić glasali za Mesija, Dalić ignorisao FIFA

Selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić glasali su za Lionela Mesija u FIFA izboru za najboljeg fudbalera godine

Ofanzivac je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru, tako da je bilo očekivano da će dobiti ovo priznanje, drugo mesto je zauzeo Kilijan Mbape, dok je treći bio Karim Benzema.

U glasanju za najboljeg fudbalera učestvuju svi nacionalni savezi, to jest pravo glasa imaju selektori i kapiteni reprezentacija. Iz Srbije su glasali za Mesija kao najboljeg igrača, dok su za najboljeg trenera glasove dali Karlu Anćelotiju.

Što se tiče glasanja za najboljeg golmana tu su bila podeljena mišljenja, jer se selektor odlučio za čuvara mreže Argentine Emilijana Martineza, a kapiten za Belgijanca Tiba Kurtou.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić ignorisao je glasanje. On smatra da je sem Luke Modrića na listi kandidata moralo da se nađe još igrača iz Hrvatske, ali je ljut jer se i on sam nije našao na listi kandidata za trenera godine.

"Razočaran sam odnosom FIFA prema reprezentaciji Hrvatske. Pogledajte spisak kandidata. Od 14 igrača na spisku, sem Modrića, gde je još Hrvata?", rekao je Dalić, pa potom progovorio i o sebi:

"Među petoricom predloženih trenera, koje sve cenim su i tri selektora…ali da li je ijedan od njih izborio finalni turnir Lige nacija i medalju na Svetskom prvenstvu? Uz poštovanje prema selektoru Maroka mi imamo bolji međusobni skor, remi i pobedu u dva meča koja smo odigrali", poručio je Dalić.