Sport

Đoković: Zadavao mi je probleme, ali igrao sam najbolje kad je bilo važno

Najbolji teniser sveta će u drugom kolu turnira u Dubaiju igrati protiv Holanđanina Grikspora
Đoković: Zadavao mi je probleme, ali igrao sam najbolje kad je bilo važnoGetty © Francois Nel / Staff

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo turnira u Dubaiju, ali tek nakon mnogo muka, maksimalna tri seta i ukupno dva i po sata igre. Ipak, na kraju je uspeo da savlada relativno nepoznatog Tomaša Mahača i obezbedi nastavak takmičenja.

Bio je to prvi meč za najboljeg igrača sveta posle mesec dana, još od osvajanja Australijan opena u januaru. Nakon meča, Đoković je istakao da je njegov rival prikazao igru daleko bolju od one koju bi neko mogao da očekuje od 130. igrača sveta.

"Bilo je fantastično kao i ovde uvek u Dubaiju. Jedan od mojih omiljenih turnira. Tomaš nije igrao kao 130. na svetu, igrao je fenomenalno i zaslužio je veliki aplauz. Zadavao mi je probleme, ali pretpostavljam da sam pronašao novu brzinu kad je bilo važno. Fizički uvek može biti bolje. Zahtevam od sebe najviše standarde. Mučio sam se sa povredom nekoliko nedelja. Nisam igrao mnogo tenisa pre dolaska u Dubai, tako da se nadam da ću podizati nivo tenisa tokom sedmice", rekao je Đoković nakon meča.

On je u ponedeljak započeo 378. sedmicu na prvom mestu ATP liste, što je apsolutni rekord u tenisu, bilo muškom ili ženskom.

"To je jako posebno dostignuće za mene. Blagosloven sam što sam uspeo da sve svoje snove dostignem i to nekoliko puta. Kad se to desi, onda postavljate nove ciljeve. Zahvalan sam što sam i dalje u stanju da igram na ovako visokom nivou svih ovih godina", poručio je Novak Đoković.

image