Sport

Nadal ispada iz Top 10 posle 18 godina - odustao od Indijan Velsa i Majamija

Neverovatnom nizu Majorčanina će uskoro doći kraj
Nadal ispada iz Top 10 posle 18 godina - odustao od Indijan Velsa i MajamijaGetty © Cameron Spencer / Staff

Sada je i zvanično potvrđeno - Rafael Nadal neće učestvovati na prva dva mastersa u sezoni, na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, pošto se još uvek oporavlja od povrede zadobijene u drugom kolu Australijan opena prošlog meseca.

Zbog toga će legendarni španski teniser ispasti iz društva 10 najboljih tenisera sveta po prvi put od 2005. godine, čime će doći kraj najdužeg niza u istoriji muškog tenisa.

Nadal je potvrdio da ga neće biti na prolećnoj američkoj turneji, a kako je prošle godine stigao do finala u Indijan Velsu, očekuje ga gubitak čak 600 bodova. Zbog toga je siguran njegov kraj u Top 10 društvu.

"Tužan sam što neću moći da se takmičim u Indijan Velsu niti Majamiju. Veoma mi je žao što neću biti tamo. Nedostajaće mi svi moji američki navijači, ali se nadam da ću ih videti kasnije ove godine tokom letnje turneje", napisao je Nadal na "Tviteru" uz objavljene video snimke svoje rehabilitacije u teretani.

Nadal je do sada proveo 910 sedmica uzastopno među 10 najboljih tenisera sveta, ali tom rekordnom nizu će uskoro doći kraj. U ženskoj konkurenciji, apsolutni rekord je u vlasništvu Martine Navratilove, koja je 1.000 sedmica bila među 10 najboljih teniserki sveta.

image