Đoković je nepobediv - "smirio" Hurkača i stigao do polufinala Dubaija

Najbolji teniser sveta je upisao 20. pobedu u nizu, a koji traje još od novembra prošle godine

Novak Đoković ne prestaje da ređa pobede. Osvojio je Završni masters u Torinu na kraju 2022, osvojio je Adelejd, potom i Australijan open, a sada je upisao još jedan trijumf na ATP turniru u Dubaiju.

To je njegova treća pobeda u UAE, pa će igrati u polufinalu u petak, gde će mu rival biti pobednik iz meča Danil Medvedev - Borna Ćorić.

Đoković je odigrao odličan prvi set, kada je napravio brejk protiv Poljaka u četvrtom gemu i stigao do prednosti 3:1. Nije je ispuštao do kraja i bez previše problema uspeo je da za 35 minuta osvoji prvi set. No, u drugom setu je priča bila daleko drugačija.

I Hurkač i Đoković su ušli u fantastičan ritam na servisu i sve do 5:4 za Poljaka, nije bilo nijednog gema kada je postajala ikakva mogućnost da se makar stigne do izjednačenja, a kamoli brejka. U 10. gemu se Novak mučio, bilo je 0:30, ali je uspeo da izvuče taj gem u svoju korist i potom napravi brejk u najdužem gemu u meču.

Bio je to jedini gem u meču u kom se igralo na razliku. Novak je iskoristio petu brejk loptu, a potom na svoj servis lako dovršio posao i obezbedio mesto među četvoricom najboljih u Dubaiju.

2. mar 2023 • 18:05

Novak Đoković je u polufinalu Dubaija!

Pobeda Srbina 6:3, 7:5 za samo 82 minuta provedena na terenu. Nastavlja se niz nepobedivosti, Hubert Hurkač jednostavno nije mogao da izađe na kraj sa najboljim teniserom sveta.

Konačno brejk Đokovića - 6:5

Imao je četiri brejk lopte, sve četiri je Hurkač uspevao da spasi, a onda je Đoković ipak maestralno iskoristio petu jednom bekhend paralelom!

Sada će servirati za pobedu!

Izvukao se Novak - 5:5

Hurkač je opet lako stigao do svog gema, a onda je bilo 0:30 na servis Srbina. Ipak, Nole uspeva da odličnim poenima stigne do izjednačenja sa četiri poena u nizu.

Ništa se ne menja - 4:4

Ista priča kao i prethodni gemovi u ovom setu. Hurkač lako osvaja gem, a onda Đoković uzima svoj bez izgubljenog poena. Ovo je dosta drugačije od prvog seta.

Šest gemova za samo 19 minuta - 3:3

Koliko se brzo igra i koliko nema dugačkih poena, pokazuje i da smo već na 3:3 u drugom setu. Bez brejk lopti, bez drame, Poljak i Srbin čuvaju svoje servis gemove.

Sigurni na servisima - 2:2

Slično kao i u prva dva gema, i sada Hurkač i Đoković uspevaju da bez ikakvih muka sačuvaju svoje servis gemove. Nema mnogo ritma niti dugih poena u ovim trenucima.

Dva brza gema - 1:1

Posle Đokovićevog osvajanja prvog seta, i Hurkač i Novak potom brzo stižu do svojih uvodnih gemova u drugom.

Prvi set Đoković - 6:3!

Odličan posao najboljeg tenisera sveta, za 35 minuta stiže na pola puta do plasmana u polufinale. Jedan brejk u četvrtom gemu je bio dovoljan. Sasvim dobro igra Đoković, udarci su mu čvrsti i precizni, samo da ovako nastavi i u drugom setu.

Novak servira za set - 5:3

Osvojio je Novak peti gem, osvojivši svoj servis gem, ali je onda i Hurkač odradio dobar posao u svom i smanjio zaostatak na dva gema. Ipak, ponovo je na redu Đoković.

Brejk potvrđen - 4:2

Novak je potvrdio brejk i poveo 4:1 bez ikakvih problema, a Poljak potom uspeva da osvoji gem na svoj servis i koliko-toliko ostane u igri u prvom setu.

Evo brejka - 3:1 za Đokovića!

Srpski teniser je odlično počeo meč. Posle sigurnog gema na svoj servis, stigao je do brejka. Bilo je 0:40 na servis Poljaka, prve dve nije iskoristio - ali jeste treću!

Bez brejka na startu

I Đoković i Hurkač osvajaju svoje servis gemove na startu meča.

Počeo je meč

Prvi na servisu je srpski teniser.

Teniseri su na zagrevanju, meč uskoro počinje

Đoković i Hurkač izašli su na Centralni teren kompleksa u Dubaiju, u toku je zagrevanje pred početak meča.

Početak meča oko 16.45

Došlo je do pomeranja satnice meča, pa umesto oko 16, teniseri će susret početi oko 16.45 časova.

Duel prvog i 11. na listi

Četvrtfinalni duel turnira u Dubaiju predstavlja duel prvog i 11. tenisera ATP liste.

Hurkačov najbolji plasman bio je deveto mesto, koje je zauzimao 2021. godine.

Međusobni skor na strani Đokovića

Đoković i Hurkač su odigrali četiri međusobna duela u karijeri, a srpski teniser je dobio sva četiri duela.

Poslednji put sastali su se u Madridu u četvrtfinalu, kada je Novak slavio sa 6:3, 6:4.

Put do četvrtfinala

Đoković je do četvrtfinala došao pobedom nad Holanđaninom Talonom Griksporom od 6:2, 6:3.

Sa druge strane, Hurkač je bio bolji od Rusa Pavela Kotova sa 7:5, 6:1.

U prvom kolu je Đoković bio bolji sa 2:1 u setovima od Mahača, dok je Poljak eliminisao Ševčenka sa 2:1.