Partizan oduvao Albu - istorijskom četvrtinom do pobede vredne Top 8 Evrolige

Crno-beli su najviše zahvaljujući neverovatnom trećom četvrtinom uspeli da stignu do 14. trijumfa u Evroligi ove sezone

Košarkaši Partizana upisali su još jednu izuzetno važnu pobedu u Evroligi, pobedu koja bi trebalo da ih dodatno primakne u njihovom stremljenju ka plasmanu u četvrtfinale i Top 8 fazu.

Crno-beli su savladali berlinsku Albu 88:74 i to nakon meča u kojem bilo prostora da se vidi štošta zanimljivo.

Imao je Partizan slab početak prve četvrtine, potom i druge, ali kao da je nešto "kliknulo" u glavama igrača domaćeg tima, pošto su u trećoj četvrtini uspeli da odigraju možda i najboljih 10 minuta u sezoni.

Ta deonica je pripala timu Željku Obradovića sa neverovatnih 35:9, čime ne samo da je bilo obrisano onih dva poena prednosti Albe na poluvremenu, već su crno-beli u poslednju četvrtinu ušli sa 24 poena prednosti.

Istina, jesu se crno-beli mučili u napadu u poslednjoj deonici, sa samo 11 ubačenih poena i dosta slabo organizovanih napada. Jeste se Alba u jednom trenutku primakla na 80:70, ali je Partizan uspeo da do kraja iskontroliše rezultat i stigne do 14. pobede u 26. kolu Evrolige.

Najbolji je u Partizanu bio Aleksa Avramović sa 19 poena, Kevin Panter je ubacio 16, a Zek Ledej 13 poena. Maodo Lo je sa druge strane ubacio 17 poena, a Džon Timan 10. No, nikako nemački tim nije mogao da zaustave onako furiozne crno-bele.

2. mar 2023 • 22:59

Partizan pobedio 88:74

Partizan je savladao Albu. Malo su u jednom trenutku komplikovali stvari u poslednjoj četvrtini, kada je Alba prišla na 10 poena razlike, ali na kraju nije bilo ozbiljnijih problema.

Posle one neverovatne treće deonice, Partizan je uspeo da do kraja "oduva" berlinski tim i stigne do 14. pobede u Evroligi ove sezone.

35' - Crno-beli se opustili (80:64)

Odigrao je Partizan maločas možda i najbolju četvrtinu ove sezone, a sada su se opustili. Već su primili 11 poena, ali samo tri poena na drugoj strani su znak za Željka Obradovića da zove tajm-aut.

Kraj treće četvrtine - 77:53 za Partizan

Četvrtina Partizana za anale, Alba se potpuno izgubila u "Beogradskoj areni". Ova deonica je crno-belima pripala neverovatnim rezultatom 35:9, pa je sada Obradovićev tim blizu pobede.

Nema ko se nije raspucao u Partizanu, a čak sedam trojki su ubacili samo u ovoj četvrtini. 

25' - Furiozni Partizan u vođstvu 56:46

Partizan je bio u seriji 11:0, Alba četiri minuta bez poena, a trojke su pogađali i Smailagić i Avramović. Ta serija jeste bila prekinuta, ali crno-beli sada imaju lepu prednost od 10 poena razlike.

Uz to, Alba je ispunila "bonus" na polovini treće deonice, a onda Anđušić takođe pogađa za tri poena.

Kraj prvog poluvremena - 42:44 za Albu

Nije ovo dovoljno dobro od strane Partizana u prvih 20 minuta. Alba tokom najvećeg dela meča vodi, a crno-beli i kada su se odlično vraćali u igru, brzo su dozvoljavali Nemcima da se ponovo "odlepe".

Ipak, u finišu je Partizan uspeo da se približi i očekuje nas uzbudljivo drugo poluvreme.

15' - Neverovatni Aleksa Avramović za 31:30

Loše je Partizan otvorio i drugu četvrtinu, bila je Alba u seriji, ali Aleksa Avramović pogađa tri trojke u nizu za žestoku atmosferu na tribinama u "Areni"!

Kraj prve četvrtine - 20:19

Fenomenalna serija Partizana u poslednja tri minuta, serija je bila 15:4 za crno-bele, ali na kraju trojka Timana u poslednjoj sekundi kvari utisak i samo je poen prednosti za crno-bele.

7' - Loš početak crno-belih (9:14)

Bilo je i 12:5 za Albu u jednom trenutku, ali poeni Egzuma malo smanjuju zaostatak. Ipak, energija crno-belih na startu nije na pravom nivou.

4' - Nešto bolji početak Albe (5:9)

Kumađe je već napravio tri skoka u napadu i to je do sada pravilo probleme crno-belima. Nekoliko uzastopnih poseda imaju gosti i stižu do lakih poena.

Počela je utakmica u "Areni"

Partizan počinje u petorci Smailagić, Madar, Papapetru, Panter i Ledej.

Za to vreme, Alba u sastavu Smit, Lo, Sikma, Olinde i Kumađe.