Sport

Đoković i Medvedev u borbi za finale Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković i Rus Danil Medvedev od oko 16.00 časova sastaju se u polufinalnom meču turnira u Dubaiju. Tok susreta možete pratiti na našem portalu
Đoković i Medvedev u borbi za finale DubaijaGetty © Justin Setterfield

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je da očekuje dobar meč protiv Rusa Danila Medvedeva u polufinalu ATP turnira u Dubaiju.

Đoković se u četvrtak plasirao u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je pobedio Poljaka Huberta Hurkača 6:3, 7:5. 

Medvedev je izborio polufinale pošto je savladao Hrvata Bornu Ćorića 6:3, 6:2.

Srbin i Rus odigrali su 13 međusobnih duela u karijeri, a Đoković vodi 9:4 u pobedama.

"Danil je jedan od najboljih igrača na svetu poslednjih pet godina. Pobednik je grend slema, bivši broj jedan. Njegov kvalitet je jak pogotovo kada morate da se suočite sa njim na tvrdoj podlozi. Igrali smo dosta puta. Znam šta mogu da očekujem, gledao sam kako igra. U seriji je, osvaja turnire, mislim da je još jedan uzeo pre Dubaija, nisam siguran. Ni ja nisam imao lošu seriju, tako da smo obojica u dobroj formi i nadam se dobrom meču", istakao je srpski teniser.

Đoković je priznao da još nije dobio odgovor od američkih vlasti da li može da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Hajde da vidimo kakav će biti odgovor, onda ću krenuti odatle. Fokusiraću se do kraja na turnir u Dubaiju, videćemo šta će da bude posle. Povući ću se sa turnira pre žreba ako mi ne bude dozvoljeno da igram", istakao je srpski teniser.

Meč između Đokovića i Medvedeva neće pre 16.00 časova.

U prvom polufinalu igraće još jedan ruski teniser Andrej Rubljov, koji igra protiv Aleksandera Zvereva.

image