Jedan Rus će igrati za titulu – Rubljov preko Zvereva do finala Dubaija

U finalu ATP turnira u Dubaiju igraće jedan Rus, a u duelu Novaka Đokovića i Danila Medvedeva biće određeno da li će i drugi

Najbolji ruski teniser Andrej Rubljov braniće titulu u Dubaiju, pošto je u polufinalu posle velike borbe savladao Aleksandera Zvereva, rezultatom 6:3, 7:6 (11:9).

Momak iz Moskve će drugi put zaredom igrati u finalu ovog takmičenja, nakon okršaja koji je trajao više od dva sata.

Andrej je bolje otvorio susret i dobio prvi set sa 6:3, tri puta oduzevši servis rivalu. Samo jednom je pretrpeo brejk i došao na pola puta do trijumfa.

Međutim, u drugom je viđena mnogo veća borba, a Nemac je uspeo da spasi čak pet meč lopti. Otišlo se u taj-brejk u kojem je i Zverev imao prilike da izbori odlučujući deo igre, ali je Rubljov ipak imao više koncentracije.

"Već sam video da će biti treći set", počeo je Rubljov.

"Tada sam se opustio, on je igrao veoma dobro na meč loptama. Na 9:9 u taj-brejku sam imao odličan ritern i tada sam rekao sebi da bi bilo dobro da pokušam da završim. Bilo je interesantno."

Ovo je bila prva pobeda Rusa nad Sašom u šestom međusobnom okršaju.

"Izašao sam na teren i rešio da dam sve od sebe. Znam da je pritisak bio na njemu da nastavi tu seriju."

Rubljov će se za novi trofej u Ujedinjenim Arapskim Emiratima boriti sa pobednikom drugog polufinala, u kojem se sastaju Novak Đoković i Danil Medvedev.

Turniru u Dubaiju, iz serije 500, igra se za nagradni fond od 2.855.495 dolara.