Tenzija, povrede i pobeda koja znači titulu – Zvezda u derbiju bolja od Partizana!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su minimalnim rezultatom (1:0) ekipu Partizana u 169. ligaškom "večitom derbiju"

Crveno-beli su ostvarili četvrti trijumf u poslednjih sedam utakmica sa najvećim rivalom (uz tri remija) i gotovo izvesno overili novu titulu u Superligi Srbije.

Nakon 24. kola u domaćem šampionatu, aktuelni šampion ima 66. bodova, čak 16 više od drugoplasiranog tima iz Humske.

Duel je praktično rešen na samom početku, pošto je jedini pogodak postignut već u petom minutu i to je delo debitanta. Argentinac Aleks Vigo savladao je golmana Partizana uz dosta sreće i postao novi heroj "delija".

Krilni napadač je posle prodora Osmana Bukarija pokušao da centrira, lopta je zakačila Slobodana Uroševića i završila u mreži koju je čuvao Aleksandar Popović.

Vigo je onda pokrenuo incident jer je otrčao ispred gostujućih navijača i pogodak proslavio tako što je simulirao "rešetanje" pristalica Partizana. Oni su odgovorili ubacivanjem baklji i predmeta na atletsku stazu, iako su ostali Zvezdini igrači odvukli strelca i izvinili im se.

Tada su počele tenzije i na terenu, koje su trajale tokom čitavog susreta.

Zvezda je kontrolisala dešavanja u polju, a nakon nekih pola sata igre imala fantastičnu priliku da duplira prednost. Aleksandar Katai je usamljen uhvatio volej sa nekih desetak metara, ali je šutirao pravo u Popovića koji je odbranio.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, a u drugom je Partizan morao da krene ofanzivnije u nameri da pokuša da izjednači.

Sredinom nastavka razigrao se Kvinsi Menig, imao nekoliko dobrih pokušaja, uprkos tome što je igra prekidana u više navrata. Prvo zbog bakljade "grobara", potom zbog teških povreda glave koje su doživeli Kristijan Belić, a onda i Nemanja Milunović na drugoj strani.

U međuvremenu je dva puta pokušavao i Slobodan Urošević, golman Milan Borjan je bio uspešniji, baš kao i u 84. minutu, kada je najbolju priliku za crno-bele imao Rikardo.

Najbolji napadač Partizana je šutirao iz šesnaesterca, ali je kapiten Zvezde odlično reagovao i, ispostaviće se, sačuvao trijumf svom timu.

Do kraja su tenzije između igrača dostigle vrhunac, umalo je došlo do tuče nakon duela Strahinje Erakovića i Sameda Baždara, a napadač Rikardo je dobio direktan crveni karton.

3. mar 2023 • 21:09

90+11' Kraj utakmice, Zvezda pobedila Partizan!

Zvezda pobedila Partizan 1:0 u 169. "večitom derbiju".

90+1' Utakmica produžena čak 11 minuta

Igraće se više od 100 minuta na "Rajku Mitiću"...

89' Sukob igrača, velika gužva na terenu i crveni za Rikarda!

Posle duela Erakovića i Baždara došlo je do sukoba između njih dvojice, a onda i umalo do masovne tuče na terenu. Strasti su se smirile, a epilog su žuti kartoni za njih, ali i crveni za Rikarda, koji je udario defanzivca Zvezde.

84' Najbolja šansa za Partizan – Borjan ponovo uspešniji od Rikarda

Još jedna velika gužva u kaznenom prostoru Zvezde. Dvojica igrača ostala su da leže, dok je lopta stigla do Rikarda. Napadač Partizana je šutirao u donji levi ugao, ali je Borjan sjajno odbranio i sačuvao vođstvo.

76' Borjan opet uspešniji od Uroševića

Kapiten Partizana je sada bio najviši u skoku prilikom prekida. Ipak, nije dovoljno jako zahvatio loptu glavom i nju je uhvatio Borjan.

72' Težak sudar Belića i Pešića, vezista Partizana kratko u nesvesti

Težak sudar Kristijana Belića i Aleksandra Pešića na sredini terena. Vezista Partizana ostao je u nesvesti i Aleksandar Katai ga je odmah okrenuo na stranu, da ne bi imao problema sa disanjem.

69' Još jedna šansa za crno-bele

Nakon novog naleta Zvezde, Partizan je krenuo u kontru. Menig je lepo izbacio Rikarda po strani, ovaj mu vratio loptu dobrim centaršutem, ali je krilni napadač gostiju iz prve šutirao pored desne stative.

66' Borjan sprečio izjednačenje

Ovoga puta, Slobodan Urošević je odapeo sa distance. Lopta je išla pod prečku, ali se Borjan ponovo bacio i sprečio izjednačenje.

63' Konačno dobar pokušaj fudbalera Partizana

Kolorado je šutirao sa nekih 20 metara, ali je Borjan bio koncentrisan i odbio je loptu.

58' Prekid duži od pet minuta

Zbog bakljade Partizanovih navijača, dim je napunio kompletan stadion i sudija je morao da prekine utakmicu. Prekid je potrajao nekih pet minuta dok je vidljivost postala dovoljno dobra, nakon čega je susret nastavljen.

51' Majstorija Kataija, ali iz ofsajda

Ponovo je Katai pokazao zašto mu je nadimak "magiko". Posle gužve u kaznenom je lobovao Popovića i pogodio prečku, ali je pre toga bio u ofsajdu.

46' Počelo drugo poluvreme

Zvezda vodi, Partizan juri izjednačenje u 169. "večitom derbiju".

45+5' Kraj prvog poluvremena, Zvezda vodi 1:0

Crveno-beli poveli u ranoj fazi susreta preko Viga i sačuvali prednost do odlaska na odmor.

42' Pokušaj Rikarda i sudar glavama sa Vigom

Po desnom boku probio je Dijabate, centrirao iz drugog pokušaja na dalju stativu, gde je Rikardo bio najviši u skoku. Nije dobro zahvatio loptu, ali jeste glavu Viga i obojica su ostali na travi.

38' Rikardo umalo da oduzme loptu Borjanu

Golman Zvezde sada je bespotrebno komplikovao i umalo izgubio loptu. Napao ga je Rikardo kojem je malo nedostajalo da je oduzme, ali je na kraju samo udario Kanađanina.

32' Popović spasao Partizan

Fantastičnu priliku imao je Katai, ali je golman Popović još bolje odbranio. Najbolji fudbaler Zvezde usamljen je ostao na nekih desetak metara, uhvatio volej, ali je šutirao pravo u Popovića.

23' Katai neprecizan sa ivice kaznenog prostora

Bolja je Zvezda u polju i to domaćinu dozvoljava da se približava golu rivala. Sada je u dobroj poziciji bio Aleksandar Katai, koji je šutirao levom nogom sa nekih 18 metara, ali je lopta otišla preko prečke.

20' Rodić prvi "požuteo"

Prvi žuti karton na meču dobio je Milan Rodić jer je s leđa nagazio Dijabatea.

Atmosfera na stadionu "Rajko Mitić" posle gola Viga

7' Prvi pokušaj Partizana

Sa velike distance udarac je oprobao Bibars Natho, ali je Borjan bio siguran.

Vigo "pucnjavom" slavio gol, navijači Partizana napravili haos

Navijači Partizana  izazvali su incidente topovskim udarima i paljenjem stolica na "jugu", nakon gola i provokacije Zvezdinog fudbalera Aleksa Viga. Argentinski desni bek na svom debiju u derbijima postigao je gol i mimo svih "nepisanih pravila" otrčao prema navijačima crno-belih i "simulirao pucnjavu". Brzo su reagovali Zvezdini ostali fudbaleri i sklonili ga od južne tribine, ali potom je usledio revolt navijača crno-belih.

5' GOOOL! Zvezda vodi 1:0 protiv Partizana!

Zvezda je već u petom minutu povela protiv Partizana! Strelac gola je debitant Aleks Vigo koji je uz mnogo sreće poslao loptu iza gola Popovića. Pokušao je da centrira, ona je zakačila Uroševića i Zvezda vodi 1:0.

1' Počela utakmica između Zvezde i Partizana

Počeo 169. "večiti derbi" na stadionu "Rajko Mitić"...

Grafički prikaz postava "večitih" rivala

Sastavi

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Kanga, Mijailović – Bukari, Katai, Mitrović – Pešić

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo

Tabela Superlige Srbije:

Dobrodošli

Dobrodošli na lajv blog 169. "večitog derbija" između Crvene zvezde i Partizana