Sport

Partizanov san traje, Egzum "zakucao" Virtus - Top 8 je blizu da postane java!

Crno-beli su na sjajan način uspeli da u Italiji stižu do vrednog trijumfa na teškom gostovanju
Partizanov san traje, Egzum "zakucao" Virtus - Top 8 je blizu da postane java!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana stigli su do 15. pobede u Evroligi ove sezone, pošto su u meču 27. kola na gostovanju u Bolonji savladali domaći Virtus 88:79.

Ekipa Željka Obradovića je u teškoj utakmici uspela da stigne do izuzetno vrednog trijumfa koji ih značajno približava njihovom cilju, a to je plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Partizan je odlično otvorio meč protiv Italijana, ali je naročito bitno bilo koliko su energično odigrali poslednju deonicu. Tada su uspeli da prelome meč u svoju korist i to na krilima fenomenalnog Dantea Egzuma.

On je meč završio sa indeksom korisnosti 34, pošto je zabeležio 17 poena, sedam skokova i sedam asistencija, kao i četiri ukradene lopte. Kada je bilo najpotrebnije, svojim poenima je dizao i saigrače i navijače Partizana koji su doputovali u Bolonju.

Na kraju je četvrta četvrtina pripala Partizanu rezultatom 23:16, a uz Egzuma, sjajni su bili i Kevin Panter, takođe sa 17 poena, i Džejms Naneli sa 16. U timu Virtusa, Mohamedu Žaite je ubacio 14 poena, Džordan Miki i Semi Odželeji po 13, ali to nije bilo dovoljno za raspoložene crno-bele.

Partizan sada ima skor 15-12, kao i Baskonija koja je na šestom mestu. Virtus je ostao na učinku 12-15, pa su oni sada sve dalji famoznoj osmoj poziciji, poslednjoj koja vodi u plej-of Evrolige.

  • 7. mar 2023 • 22:42

    22:42

    Velika pobeda Partizana - 88:79!

    Kakav trijumf košarkaša Partizana u Bolonji - pao je Virtus na svom parketu, a crno-beli stižu do izuzetno bitne pobede u borbi za plasman među osam najboljih timova Evrope. Odlična poslednja deonica tima Željka Obradovića koji upisuje petu pobedu u poslednjih šest mečeva!

  • 22:25

    35' - Odličan Partizan, 10 poena prednosti

    Sjajan start poslednje deonice za Partizan, serija 8:2 od starta, uz dva moćna zakucavanja Dantea Egzuma. I Madar je pogodio kada je bilo bitno, a na drugoj strani, odlična odbrana zbunjuje igrače Virtusa - 75:65.

  • 22:10

    Kraj treće četvrtine - 65:63 za Partizan

    Bila je tu "žuta minuta" crno-belih, ali na kraju dobra završnica donosi prednost pred poslednjih deset minuta. Lep pogodak Nanelija iz ćoška je digao gostujuće navijače na noge. Biće vrlo uzbudljivo u poslednjoj četvrtini.

  • 22:08

    Serija grešaka Partizana - 63:61 za Virtus

    Bilo je i četiri poena prednosti za Partizan, ali tri uzastopna napada crno-belih završavaju se izgubljenom loptom, bez da su i šutirali na koš Virtusa. Domaći to koriste i posle poena sa linije bacanja, ponovo imaju vođstvo.

  • 21:52

    Partizan otvara treću četvrtinu serijom 7:0 - vode 52:47

    Partizan odlično otvara drugo poluvreme, sa mnogo energije i serijom 7:0. Od toga pet poena su zahvaljujući Alenu Smailagiću - prvo trojka, a onda i novi brzi poeni pa Skariolo mora da zove tajm-aut.

  • 21:33

    Kraj prvog poluvremena - Virtus vodi 47:45

    Slaba druga četvrtina Partizana, imao je Virtus u jednom trenutku čak i seriju 11:2. Ipak, u finišu važna trojka Papapetrua uspeva da ublaži zaostatak crno-belih, a Naneli pogađa za dva na četiri sekunde pre kraja.

  • 21:15

    15' - Minimalna prednost Virtusa (35:34)

    Ne tako raspucana dva tima u prvih pet minuta  druge deonice. Ledej pogađa važne poene za vraćanje vođstva crno-belima, ali i Abas pogađa za dva, pa Virtus ima poen prednosti.

  • 21:00

    Slab završetak četvrtine - 26:28

    Nije Partizan dobro odigrao u poslednjih minut i po. Pad koncentracije i serija Virtusa 7:2 smanjuje prednost crno-belih na samo dva poena.

    Panter najbolji sa 11 poena, u Virtusu Teodosić lider sa šest poena nakon dve pogođene trojke.

  • 20:52

    7' - Razigrani crno-beli (17:23)

    I dalje šest poena prednosti Partizana. Lepo su se crno-beli razigrali, dobri poeni Ledeja i potom ponovo Pantera, koji je već na devet poena.

  • 20:43

    4' - Tri trojke Partizana (7:13)

    Dobar početak crno-belih. Posle uvodne trojke Teodosića, crno-beli uzvraćaju trojkama Smailagića, Madara i Pantera, koji potom postiže i dva poena za lepu prednost gostiju.

image