Cicipasov debakl - hteo Novakov tron, a doživeo blamažu u Indijan Velsu

Grčki teniser je na prvom mastersu u sezoni pretrpeo bolan poraz već u svom prvom susretu na turniru

Na mastersu u Indijan Velsu ni ove godine nema Novaka Đokovića, a kako stvari stoje, sada su još manje šanse da će nakon američke turneje Srbin dobiti naslednika na mestu najboljeg tenisera sveta.

Jedan od dvojice igrača koji su mogli da preotmu svetski tron Đokoviću završio je učešće na samom startu - Stefanos Cicipas doživeo je težak poraz od Džordana Tompsona.

Cicipas je u Kaliforniju stigao znajući da će postati najbolji igrač sveta ako osvoji i Indijan Vels i potom turnir u Majamiju, ali malo je reći koliko je bio daleko od takvog istorijskog podviga.

Grčki teniser je od Tompsona izgubio 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 7:6 i tako kao drugi nosilac ispao već u svom prvom meču na turniru. Tompson je tako nastavio sa sjajnim rezultatima, pošto je u prvom kolu eliminisao Gaela Monfisa.

Za to vreme, Danil Medvedev je pokazao da će on biti jedan od glavnih kandidata za titulu. Posle osvajanja Roterdama, DOhe i Dubaija, stigao je do 15. uzastopne pobede, savladavši Brendona Nakašima 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Među iznenađenjima u drugom kolu su i porazi Denisa Šapovalova i Matea Beretinija, od kojih su bolji bili Igo Umber, odnosno Taro Danijel.