Medvedev "ludovao", igrao povređen, pa preživeo triler protiv Zvereva

Nekada najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale prvog mastersa u sezoni

Danil Medvedev možda ne igra svaki meč na svom apsolutno najvišem nivou, ali sada mu je i to dovoljno da održi trenutno najduži niz pobeda na ATP turu.

Čovek koji je prekinuo seriju Novaka Đokovića od 20 trijumfa na turniru u Dubaiju, uspeo je da u Indijan Velsu stigne do 17. uzastopne pobede i to nakon dramatičnog trijumfa nad Aleksanderom Zverevom.

Rus je savladao nemačkog tenisera nakon tri sata i 16 minute igre - bilo je 6:7, 7:6, 7:5 u jednom od najkvalitetnijih mečeva 2023. godine. Ali dramu je dodatno "podgrevao" upravo Medvedev.

Tokom čitavog meča, Danil je imao svoj "šou", pošto je u nekoliko navrata kukao kod sudije kako je teren u Indijan Velsu previše spor i da se zato ne može zvati "tvrdom podlogom".

"Ovo nije tvrda podloga, ja bih to znao, ja sam specijalista za tvrdu podlogu. Ovaj teren bi trebalo da bude zabranjen, to je sramota za sport. Otići ću u toalet i ne zanima me ako dobijem opomenu. Biću najsporiji moguć, kao ovaj teren, baš me briga, daj mi pet opomena za prekoračenje vremena. Ako nam dozvoljavaju da igramo na ovakvim terenima, onda i ja mogu da radim šta hoću", bio je Medvedev "u elementu" tokom jedne razmene strana u razgovoru sa sudijom u stolici.

Medvedev je imao i problema sa člankom zbog čega je morao da traži medicinski tajm-aut, ali je uprkos svemu uspeo da u ključnim trenucima u trećem setu napravi brejk i savlada Zvereva, nekada trećeg tenisera sveta.

Rus će u četvrtfinalu igrati protiv Alehandra Davidovič Fokine.